This is how I want my tacos



Igår åkte jag med Ayd och hans morbror och Michaela till Gävle för att hämta hem den lilla stjärnan. När vi kom dit blev jag helt uppe i varv, Pitbull/Amstaffvalpar alltså, the sweetest thing in the world. Ville ta med alla valparna hem till Västerås och släppa lös allihopa i mitt hem, i min säng, skulle ha något att göra hela dagarna, vilka små underbaringar! Ett helt album på face för bara dom och Medina, hon låg i mitt knä nästan hela bilresan hem, åh!



Lilla tjejen!

Nu är jag hemma hos Joel, ska gå ut och ta en cigg och senare ska vi tydligen kolla på någon film. Hyrde film på Oxbacken för 2 dagar sen, försenad. Hoppas på att Ayd kan komma till Pettersberg och köra dit mig fram och tillbaka, då får jag träffa Medina andra gången! Hoppas på att hon känner igen mig :) älskar henne iaf redan!

Beck - levande begravd



Någon som har sett eller hört något om den? Hoppas verkligen på att det är en film värd att se. Jag älskar i stort sett alla Beck-filmer och hoppas inte den här ska få dom i träsket och sjunka allihopa ett snepp. Men det gör inget, den lär ju vara sevärd iallafall. Till det, nötter och en ansiktsmask! Hoppas ni får en bra kväll ni också, för det ska jag ha. Relaxing!

Chillout nummer två

Hostan verkar aldrig upphöra, men det känns lite bättre iallafall. Jag är hemma imorgon också för bäst resultat. Igår kväll pimpla jag thé med smak av vanilj som förövrigt är 5+ i kanten och för halsen hjälper'e även! Toppen.

Det blev en bra dag idag trots allt. Jag lyckades med en middag, kycklingfilé och en sallad med krabbsticks i, och en champinjonsås, jag rörde bara ihop lite men underbart gott blev det. Då vet jag det, inga recept för mig inte, det funkar ju faktiskt utan, min vän Michaela uppskattade det jättemycket hon med, vilket gör det ännu roligare att laga mat :)



Förresten har min gamla vän Denise överraskat mig positivt ett x antal gånger idag, jag är glad att jag har någon som berättar för mig att jag är betydelsefull. Även om vi inte umgås flera gånger i månaden, utan tvärtom! Vi är snarare dåliga på att höra av oss och knappt ses vi längre, det händer att vi hörs av någon gång ibland. Men nu har vi kommit överens om att rycka varann i kragarna och ta tag i det här. Än så länge har vi planerat en dag ute hos Jim och det är något jag måste bättra på. Jag var där mycket oftare förr, kommer knappt ut längre. Så jag ser fram emot det här, vi var ju trots allt väldigt bra vänner förr. Även om vi inte ses och hörs så mycket som vi brukade göra, så vet du var du har mig vännen! Ville bara informera om det.



Såhär såg det ut sist hos Jim då jag och Emelie var ute på 2årsdagen

Children sing


Chillout

Idag blir det en sådan dag med Michaela, jag tänkte att jag skulle laga lite mat till henne. Kyckling, ris och champinjonröra med en smarrig sallad till med krabbsticks i. Just how she wants it. Jag ska vara en god vän. Vi ska även lägga ansiktsmask och bara vara.



Fan så jag sover med den här hostan! Jag ska vara sjukskriven resten av veckan för det här går inte. Jag får krya på mig tills på måndag och ta nya tag då istället, känns bäst så. Så jag inte smittar någon annan heller.

Och  helgen är det Halloween, vad gjorde man förr? Skulle haft panik vid det här laget. "Vilken krog ska vi gå till? Vad ska jag klä ut mig till? Vad ska jag dricka? När ska jag till systemet?" Nej, jag är bara glad att jag slipper det för inget sug alls har jag. Vet inte riktigt vad som hände, men people change :)


Sno inte nätterna från mig

Den här hostan alltså, den dödar mig sakta men säkert. I'm a survivor men ändå. Onsdag och jag är sjukskriven idag med, var hemma igår också. Snart får det ju ge med sig och ställa sig på min sida istället, och på min sida finns inga sjukdomar att vara rädd för.

Emelie försöker tvinga med mig ut någonstans på fredag men jag måste ju neka, min förkylning och krogen går inte ihop. Som att jag skulle gymma och simma idag, men för det första var jag sjukskriven och för det andra borde jag nog hålla mig ifrån krogen, gymmet och simhallen, ack ack, det här är inte lätt. Alkohol överhuvudtaget får mig att vilja spy!

Förresten har jag inte sovit bra på flera nätter, svårt att somna, vaknar mitt i nätterna, what's going on?!

Last day of this week

Jag har haft en supermysig helg med Joel. I fredags jobbade jag ett krigarpass som varade hela dagen, kändes både skönt och jobbigt. Men jag är en överlevare, efteråt åkte jag till Joel och sov, det är väl det vi gjort hela helgen som det känns som iallafall. Nej, vi tog en promenad ner på stan och till Spicy igår kväll, mycket gott. Det hade jag gjort mig förtjänt av. Vi har bombat med film på film och bara varit, världsbra!



Idag har det minsann snöat, torr rethosta har jag åkt på också! Usch

Och imorgon börjar en ny vecka, 6 veckor utan skräpmat, veckan därpå ska jag börja gymma hårdare och oftare med Emelie. Det kan vi ju klara tillsammans, beach 2011, haha, vi kör! Veckan imorgon då, Emelie och jag ska ta oss ut till Hubbo och till Jim. 2 år sen. 2 år!

Sony Ericsson W100i

Jag tänkte kolla om någon
vet hur den här mobilen
fungerar? Bra/dålig?
Behöver nämligen en ny,
kanske julklapp? Snygg IVF


En tid sedan



Jag saknar dig - då som nu

Bak och gym

Full rulle idag på TKC, har vart och handlat för att sedan baka - cheesecake och chokladbollar. Det tog halva förmiddagen ungefär, cheesecake är ganska komplicerat men hursomheslst har det blivit lite av min uppgift här. Jag gillar't! På fredagkväll blir det café och därför behövdes det bakas här.

Nu har vi lunch och jag bloggar lite snabbt nu innan mina väldigt hårdkokta ägg är klara. Fan, jag klarar det här med GI ju. Jag sov hos Joel inatt och till kvällsmat blev det GI-tacopaj, aldrig hört talas om men det var hur gott som helst, ska kolla upp recept på det och försöka lära mig att göra lika god som Joels mamma kan :)

Klockan 13 bär jag själv av till gymmet, pressa hårt tänkte jag när jag ändå tog en promenad från PBG till centrum imorse innan frukost - perfekt! Fan, jag är stolt över mig. Och över Joel. Sen ska jag träffa Maria, efterlängtat. Vi är så jävla dåliga mot varann, life is life. Har vart jättedålig på att höra av mig överhuvudtaget till mina vänner, förlåt för det! Jag ska bättra på mig. Ni är bland det bästa jag har och det vet ni! Det har bara varit lite mycket.



Jag kollar lägenheter varje dag, kan det komma en perfekt rackare till mig snart så jag kan få flytta?! Lyckligaste dagen i mitt liv lär bli när jag sitter i lägenheten och bara möbleringen saknas. Jag är sååå taggad!

Regnblask

Det måste vara tamigfan det tråkigaste som existerar i vardagen, regnblask, snart är väl snön här. Peppar peppar ta i trä för det hoppas jag verkligen inte, men man kan inget göra. Över julafton är enda dagen snön faktiskt är tillåten att finnas, annars - SO NOT OK!



Så jag och Joel har bäddat ner oss i sängen hela dagen, vi (jag!) är peppade på att "Säg att du älskar mig" och "Hide and seek" ska bli klara så vi har något annat än Cops att titta på, plus att gamla filmer man sett x antal gånger innan är det bästa jag vet. Varför, det har jag ingen aning om. Det brukar oftast vara så att man vill se nya filmer på bio, men jag gillar klassiker! Joel gillar dock inte min filmsmak men who does? Han får ta't.

Förövrigt sitter jag och väntar på ett mail från Matte, Jims pappa. Han skrev till mig på Facebook för en stund sen, att han hittade en bild på Jim och mig på Jims dator och frågade om jag ville ha den. Jag har ingen aning om vilken bild det är, ivrigt. Det måste vara en gammal en. Snart två år sedan du gick bort... Förlåt för jag inte har hälsat på dig så ofta och mycket som jag vill! Du vet hur jag är :) jag ska ändra mig Jimpan



* * *

Vänd dig inte om och sörj det förflutna, för det är borta.
Bekymra dig inte om framtiden, för den har ännu inte kommit,
lev i nuet och gör det så underbart att det blir värt att minnas.

Första riset på 4 veckor!

Det var idag det då pappa och hans sambo Monica kom över till mig på min lunch, gick över till Choys som har blivit lite av en tradition när han/dom är här. Det blev en trevlig lunch, gick över till Växhuset och visade dom runt hur jag har det om dagarna och vad som sker här i huset.



Ris åt jag, inte en stor mängd utan en lite mer lagom, det känns som evigheter sen. 4 veckor med GI idag och det går fortfarande som på en dans, jag ska inte känna någon skuld för jag börjar äta pasta(fullkorn), ris eller potatis nu, och jag menar eller säger inte att jag ska göra det 7 dagar i veckan utan lite mer sällan för jag trivs med sallad. Som fisken i vattnet.

Dom hjälpte mig även med lite privatföretag som hyr ut lägenheter, det visade sig att jag redan var medlem på sidan dom sa åt mig att bli medlem på, jag är visst medlem lite överallt. Vill bara att det ska gå framåt, lägenheter finns men nu vet jag ju inte i vilken kö på listan av lägenheter hit och dit, som just jag står på. Men en dag, då smäller det! För jag är målmedveten och taggad som bara den :)

Jag sökte jobb nyss!

Känns som om solen ska gå upp och att det blir vår närsomhelst, en bra dag med andra ord.

Slutar snart, då ska jag möta mamma och så ska vi åka hem tillsammans och bara umgås lite, jag kom med exempel att plocka svamp, glad blev hon men besvärades över att svamparna nog är slut för i år. Hon som älskar svamp!



Tänk när man kunde bada

Mitt och Joels förhållande i en låt, från min sida

Efter vi gjort slut:

"Another day without your smile
Another day just passes by
But now I know how much it means
for you to stay
Right here with me

The time we spent apart will make our love grow stronger
But it hurts so bad, I can't take it any longer"

och när vi blivit tillsammans igen:

"I wanna grow old with you
I wanna die lying in your arms
I wanna grow old with you
I wanna be looking in your eyes
I wanna be there for you
Sharing in everything you do
I wanna grow old with you"

Puss och kram, mina vänner. Ville bara tillbringa ett inlägg till min älskade :) kände för't ba okej.

Jag säger nu godnatt till omvärlden. Imorgon ska jag träffa min pappa och Monica, på en lunch på Choys som vanligt. Imorgon får jag synda (jag kan äta sallad alt. istället för ris, jag har vart duktig, 4 veckor exakt imorgon, och att jag firar med mat istället för tio chipspåsar m. tillbehör ska jag ändå ha en applåd för!)



@ Konrad


I don't need to dream

För jag är lycklig, för jag är lycklig!

Guess what? Hej bloggen förresten. Jag har sedan väldigt länge drömt om att få ha ett eget ställe att få bo på, i min ensamhet - och nej jag menar inte att jag har depression, utan vill bara bli självständig och mer engagerad. Jag vet att jag klarar det. Nu har min handläggare på Socialkontoret konstaterat att hon beviljar mig en lägenhet. Det gör mina tankar oerhört lycklig :)

Sen finns det ju orsaker som gör mig olycklig också såklart, jag är inte världens lyckligaste människa men vem fan är det? Ingen är perfekt och drömmen om den perfekta människan kan glömmas bort. Så tycker jag.

Ha det guld


Ingen lockande rubrik

och heller inget lockande inlägg! Inga kommentarer...

Mamma fick en son som är en krigare i grunden


GI

Jag har ju börjat med GI, men vet knappt vad det är jag har gett mig in på (har bara slutat äta onödigt socker, potatis, ris och pasta osv) så igår fick jag låna en receptbok av Joels mamma, mycket bra. Ska försöka kopiera det mesta och ha hemma. GI kan bli min nya livsstil, inte bara något som varar i 2 månader.


Efter det där (om det beräknas rätt) tänker jag ju då
verkligen inte gå ner mer. Då ser jag ut som en tand-
petare till slut och det är inget jag vill. Men GI är ju
sunt och man måste inte gå ner i vikt av det. Men nu
är det det jag vill och då ska jag kämpa för det, och
sen fortsätta leva så fast inte alls lika exakt som nu :)

-- -- --

Fas 1 (tar c:a 3 dagar, sen blir det automatiskt fas 2)

Genom att bara äta 20g-30g kolhydrater per dag töms reserverna fort. Kroppen är van att använda kolhydraterna som bränsle, men om det inte kommer in några nya kolhydrater måste kroppen söka alternativa energikällor. Då är det så finurligt att vi har massor av energi lagrade i kroppen i form av fett. Eftersom vi vill gå ner i vikt är det okej att kroppen tar av vårt lagrade bränsle (fett) och använder det en tid framöver som primär energikälla. När detta inträffar kallas det för att man försätter kroppen i "ketos".

Fas 2 (antal veckor beror på hur mycket du vill gå ner)
  1. Ät en kost med minimalt med kolhydrater (ca 20g/dag)
  2. Ät mat med mycket protein
  3. Ät fett
  4. Ät mycket grönsaker
  5. Drick mycket vatten
  6. Motionera några dagar i veckan
  7. Lyssna på kroppen, mår du dåligt går du över till fas 3
Fas 3 (resten av livet)

Börja att återinföra kolhydrater försiktigt. Tänk på att äta mycket mindre mängd pasta, ris, potatis och bröd än du gjort tidigare. Välj dessutom fullkornspasta och vildris/råris. Undvik allt som heter "snabb" nånting

Det kan vara lätt att tro på att det är fett man blir tjock av, men det är inte riktigt hela sanningen men det är så vi har fått lära oss!

Lågt gi har livsmedel som inte påverkar blodsockret så mycket. Med andra ord behöver inte bukspottskörteln producera så mycket insulin, alltså binder vi inte så mycket fett. Äter vi dock snabba kolhydrater, alltså livsmedel
med högt gi måste bukspottskörteln producera mängder med insulin och vi binder därmed mer fett.

GI-värde under 60 > lågt
GI-värde mellan 60-90 > medel
GI-värde över 90 > högt

Vad man ska passa sig för

  1. Pasta
  2. Ris
  3. Potatis
  4. Bröd
  5. Frukt
  6. Allt med socker
Vad man ska äta istället
  1. Grönsaker
  2. Kyckling
  3. Fisk
  4. Keso
  5. Nötter
  6. Kött

Bloggdesign sökes

Hur ska jag få det här inlägget att synas?

Iallafall så söker jag någon som är intresserad av bloggdesign och som vill hjälpa mig, en snäll själ dvs. Vill ha det snyggt men enkelt - gärna svartvitt med bilder. Är då verkligen inte bra på design då min nuvarande är lånad. Och svart, tråkig, helt enkelt höstig. Och jag vill ha något ljusare!

Hör gärna av dig/er (så får man 0 kommentarer som vanligt)

OBS jag behöver inte ett proffs med tanke på att jag vill ha det enkelt! Tack på förhand. Nu måste jag sätta mig och kommentera bloggar runtom i världen så det här inlägget ska synas...

Sucks to not be you! Ha-ha


Tummen ner

Jag ska försöka att inte vara för svårfattad men privat är ju privat.

Jag var på Ungdomsmottagningen i fredags och skulle boka en tid (obs gick dit drop in) men det visade sig inte finnas drop in på fredagar för tidsbokning så jag skulle återkomma på måndag.
Nu är måndagen här och jag ringde för att boka en tid, och jag bad om en tid så snarast som möjligt och att jag kan precis när på dygnet som helst, och så säger hon att "den närmsta tiden jag har för dig är den 26/10 nästnästa tisdag.

"OK?!" Låt gå men över två veckor, det är inte klokt. Tänk om det nu var så att jag gjort ett graviditetstest och är på väg in i vecka 7 och behöver en akuttid för abort, ska en människa behöva vänta så länge då? Nu är ju läget inte så, men väntetiden är urkass! Skaffa fler personal ifall det nu är ett så pass viktigt möte så att man faktiskt inte kan vänta i två veckor



Kunde ju klämma in en bild med mycket färg i, till det här roliga och glada inlägget! Urtrist får det ju inte vara

Drömmer mig bort


It's a rainy day

Rekryteringsmässa och regn, ingen bra kombination. Det återstår att se om jag pallrar mig dit. Hursomhelst så ska jag möta upp Emelie och sola, jag börjar komma ikapp mitt riktiga jag nu. Och jag ska meddela er om att det känns hur skönt och förjävligt bra som helst!



Gårdagen började med ett möte med min handläggare på soc och jag ska skriva upp mig i kölistan på lägenhet, tänkte sätta mig och kika över det nu, och blir det så att jag får komma på en visning och dom vill att jag ska skriva på ett kontrakt så ska jag höra av mig till min handläggare igen, det låter ju som en briljant idé! Det tar jag som ett "godkännande" eller vad tycker ni det låter som? Så snart kanske det är min tur!



Sedan mötte jag upp Emelie och vi tog oss en bit från sjukhuset och skulle säga farväl åt Jonny, jag följde mest med som moraliskt stöd för min kära vän. "Hur klarar föräldrar av sånt här?" Det var min tanke det. Jobbig situation är allt jag kan säga, jag minns när det var minnesstund för Jim med öppen kista och det var fan bland det jobbigaste jag vart med om...

Jag slutade hos Joel och det var wonderful, vi hade en rejält mysig dag/kväll/natt/morgon, ville aldrig gå därifrån och det resulterade i "sovmorgon" nej, försovning. Men jag får ta ett litet avdrag för det var värt det :) Min karl!



Ang. diss så glömde jag tom en punkt

Jag orkar inte gå in och ändra mitt senaste inlägg men kom på nu såhär i efterhand att jag faktiskt har en till punkt på dissar under den här dagen, bra humör känner jag. Minst en gång i månaden känner jag hatkärlek, pure hate/love. Det är i slutet av månaden när pengarna kommer.



Jag lever på socialbidrag och ser inget konstigt i det. Var och varannan människa gör det just för att det inte finns några jobb, man kan ha hoppat av skolan eller bara behöva extrahjälp när det gäller ekonomin. Själv är det för att jag har hoppat av skolan och inte är motiverad till att börja plugga ännu när jag inte vet vad jag vill bli, det är bättre att satsa stenhårt när man är tillräckligt motiverad och har drömmar om ett framtidsjobb, men nu är läget inte så. Och jobb, det söker jag, det som finns. Annars finns inget jag kan göra åt just situationen om det, så missuppfatta mig nu inte och tro inte att jag tycker synd om mig själv, jag har valt det här. Men en diss går an'



Min diss nummer 3: att behöva sitta och tänka "ska jag försöka spara ihop till den där jackan, eller ska jag köpa ett gymkort?" Nu ska jag skriva iväg ett mail till min handläggare och checka om dom godkänner gymkort för nu är jag inne på andra veckan (gi) och känner mig mer motiverad än någonsin, och fastän jag tillåtit mig själv ha en "frossdag" i veckan så har jag inte haft det, trots att jag tillät mig själv.

Vilket blandinlägg det blev, men just att man behöver en ny jacka tycker jag ingår i hälsa, och ett gymkort går verkligen in i kategorin hälsa! Vi får se om det kommer update

Diss

Svarta ögonbryn
och då menar jag svarta, inte mörkbruna som man ser är naturliga, utan svarta, ditmålade! Jag fyller i mina ögonbryn själv med hjälp av penna och det är något jag måste göra varje dag, mina vänner förstår inte det lilla måstet men jag förstår dom som väljer att fylla i sina ögonbryn, men man ser verkligen folk som ser ut att ha rakat bort allt dom har för att sedan måla dit konturer och hela fadderullan, det är min diss nummer 1! Jag menar, finns det ens ögonbrynspennor som är svarta, för ni kan inte mena att ni målar dit era ögonbryn med kajal?!

Diss nummer 2 går till VL-trafiken
Allt jag behöver säga är tystnaden som uppstår när man ser bussen åka ifrån en och kollar på klockan "fan, den ska gå om en minut ju!" En minut, det är det som är grejen, en endaste minut, kanske sekunder innan minuten slagit :@



Bububububu



Mörk är natten innan gryningen


Safe and sound


Kontakta ungdomsmottagningen?

Jag skulle ringt dit idag för att boka en tid men det är för sent för det nu om jag inte väntar till 15.00 men det blir lite svårt med tanke på att jag slutar då och inte kan ringa från mobilen med tanke på att det är ett hemnummer och det blir satan under gatan väldigt dyrt.

Så jag undrar om det är någon som vet hur en tidsbokning går till via internet? För det står att man kan boka via internet men jag hittar absolut inte på hur man gör. Tänkte om någon vänlig själ som vet hur det går till kanske kan droppa en kommentar här under :)

2 much

Ser fram emot att få prata med Marina imorgon då jag har för mycket i huvudet, äntligen tar jag det som en vana och det är inte alls jobbigt! Pratar numera med en terapeft och har gjort det vid ett par få tillfällen än så länge och det är hur bra och skönt som helst och jag rekommenderar verkligen er som tänkt på det förr, ta chansen! Om ni har något djupt inne i er eller bara ytligt som ni inte pratar med folk om bara sådär, så tycker jag verkligen det. Marina på Adelsö är guld!

Förövrigt är det mycket skit hit och dit, men vad ska man göra åt saken? Personligen skulle jag aldrig välja att lägga mig i min systers f.d väns förhållande, det låter lika sjukt som det är, iallfall om man är osams med f.d vännen och absolut inte känner/har en blekaste om vem systern är så tycker jag på det viset.



Vissa situationer kan man inte göra något åt, det enda som kan göras är att hoppas, och hoppet är något jag alltid kommer ha inom mig resten av mitt liv som människa! Vissa ska vara inlåsta, och inte något illa menat utan för deras eget bästa och för folk runtomkring. Staten alltså... 0 koll

Välkommen till Västerås

Det du inte vet om dig själv - vet alla andra!

Blir så trött på folk här hemma, man kanske skulle ta och stänga in sig i en stuga ett par månader så får folk snacka bäst dom vill. För nu är jag trött på det här. Vill folk förstöra för andra tycker jag man ska sköta det snyggt. Och för att folk inte har tillräckligt intressanta liv så måste dom göra mitt till lite mer intressant än vad det egentligen är va? Det är inte hur illa som helst hela dagarna varje dag. Fan vad jag är förbannad.

Att prata bakom ens rygg tycker jag tillhör mellan och högstadiet. Har ni problem med mig? Säg det till mig istället, snacka inte om det, det tillhör inte min vardag, okej om man får vad man förtjänar, annars, fuck you!

RSS 2.0