Dag 28

Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?:



Kortet till höger är från 09 och det är på valborg @ Uppsala, uppenbart att jag festade mer mot det vänstra kortet som är från 10, annars tycker jag inte det är sån stor skillnad på just dom här bilderna, förutom att jag hade massa slingor i håret vår/sommar 09 och nu har jag genombrunt. Äh, ingen aning, hoppas jag inte har blivit fulare iallafall! Vilket jag säkert är med tanke på hur ofta jag sminkar mig nuförtiden. Prutt hej :C

Försovning

Nej nu får jag fan ta och ge mig! Idag har jag försovit mig, det var visserligen inte mitt fel utan klockan är visst lite konstig den med, behöver ny lur. Har alltid två ställda alarm, ett till när jag ska gå upp och det andra till när jag ska gå till bussen. Och telefonen skippade det första larmet och hoppade till det då jag skulle gå till bussen, kom dock inte upp då heller utan somnade på en gång, får bli frånvaro idag då. Men till Marina ska jag! 

Efter det ska jag möta upp Sara på stan, det var inte igår! Jag har en del att inhandla, får se om jag får något gjort. Tänkte sola också tror jag planen var, och det är jag med på, tänkte kanske färga håret svart? Mörkbrunt? Ingen aning, får se om jag får med mig någon impuls-färg sen ;)



Bilden är från min balkong i somras, längst upp i
ett Rönnby-höghus, om det ändå vore så väl! Fast nä...


-15

och snart är vi inne i härliga december. Det är svinigt kallt men dock längtar jag till julafton, känns som om man blir som ett litet barn. Men å andra sidan så är det ju samma sak varje år, jag tror inte på tomten längre osv, men maten. Det är typ den jag längtar efter, sitter bara och tänker på Joel som endast äter potatis och köttbullar. Medan en annan väljer och vrakar av allting!

Det man kan göra när det är -15 är att vara i Skerike och hyra en sjujävla massa filmer och tända igång brasan, så det pyr. Det är härligt. So we did! Vi hyrde jättemånga Johan Falk-filmer på stan för ett tag sen så idag fick vi en extra film på köpet när vi hyrde Shrooms och någon ny Halloween med Michael Myers (min värsta mardröm), vi fick ett tips om en film som skulle vara som en Sawfilm, om inte bättre. Stämde dock inte, så se inte The Collector. Den var för kopierad!



Här är mitt tips! Den är grym! Over and over again


Forgive me father



FÖR JAG HAR SYNDAT!

Men det var förra veckan det (yesterday, all my troubles seems so far away) haha, förresten så tycker jag att jag förtjänade det. Ibland måste man ju och då menar jag inte en gång i veckan utan snarare en gång i månaden, då ser man verkligen fram emot det x10. Bingolotto gick åt helvete! Ett nummer ifrån 100.000. Satt och kallsvettades! Nu ska jag downtown och sola och hyra film. Instängd 1 och 2!


Dag 27

Varför gör du den här 30-dagarsutmaningen?:

Jag såg att Denise gjorde den och då blev jag nyfiken, men mest för att det verkade kul! Även för att jag då vet att jag måste uppdatera en (minst) gång om dagen, även om det har blivit en dag för sent då och då, det gör ju inget

Check Ockelbo!

Då har man vart uppe (?) nere, whatever. I Ockelbo. Jag har förstått att det ligger någonstans vid Gävle om jag inte är ute helt och cyklar nu. Åkte dit vid 13-spåret i fredags och likaså hem därifrån idag vid samma tid. Joels mormor fyller 80 den 1a så det blev partaj med god mat och gott vin. MVG alltså.

Då har man fått det gjort, jag hade ingen aning om någonting om Ockelbo innan, var jättenervös om jag säger så. Men allt har gått jättebra och jag trivdes verkligen, dock var det jättekallt i fredags när jag och J skulle lägga oss, det var två 90sängar, det resulterade i att jag tvingade Joel ligga i "skåran" stackarn. Madrasserna var helt isär, men han har nog sovit gott ändå. Det gjorde jag iallafall, tycker det har varit jättetrevligt och träffa stora tjocka släkten. Det är bra innan man gifter sig hehehe. Hur som helst, tack för helgen!



Och i bilen på väg hem så kom jag på att J är min själsfrände. Jag läser som sagt Gynnings bok Ego woman, och där stod skillnaden på tvillingsjäl och själsfrände. En själsfrände kan vara svår att leva med men man vet ändå att det är den rätta. Fint va älskling! Det är såna här tillfällen jag verkligen vill dela med mig av "jag älskar dig!" så I do, jag älskar dig Joel. Även om vi har det ibland kan vara ganska konstigt mellan oss, så väger dom bra tillfällena upp imellanåt. Det här var precis det jag behövde. Komma iväg och bara vara...

PS vad jag skriver mycket nu, att åka iväg kanske också blir en nystart för bloggen. Har ju inte skrivit av mig på flera dagar. Och bingolotto har jag och Michaela spelat, men vann som vanligt - inte ett skit! Hoppas ni har haft en bra första advent också! Välkommen åter


I huvudet om Gynning

Observera om Gynning :)

Jag är inte personen som sätter mig och läser en bok, men jag kanske skall bli? Jag har ett tips till er som inte riktigt gillar att läsa en bok, men ändå gärna skulle vilja göra det, en inte så invecklad och komplicerad bok - men rolig och känslig! Ja, hur som helst så har jag börjat läst Carolina Gynnings Ego woman, dock har jag inte läst Ego girl men jag tycker woman är bra för det! Det kanske inte är en riktig "uppföljare", så det funkar.

Vem har inte kommentarer och åsikter om henne? I don't actually, jag har inte vetat så mycket mer än att hon var med i Big brother och att hon har "big boobies" som hon skriver. Folk tar ju (som hon säger i boken) en så som dom ser ut och inte det som finns inuti människan. Sorgligt.

Jag har inte haft någon åsikt om henne förut, men nu måste jag säga att jag börjar gilla henne! Skarpt. Hon verkar vara en grym kvinna, är helt inne i boken och jag beundrar henne verkligen. Hon har gjort ett mycket bra jobb. Jag vill vara din nästa nageltjej även om jag inte kan fixa naglar för fem öre - I'll learn! Jag skulle lyssna på henne iallafall. Jag tror hon är en klok tjej med erfarenhet av det mesta! Så jag hoppas folk inte dömer henne för det dåliga, utan för det bra, vilket jag börjar göra! Ville bara öppna upp mig om det.

Om man ger boken en chans kanske man börjar ge människan en chans. Carolina Gynning får iallafall 5 av möjliga 5 +


Dag 26

Din favorittid på året?:

Favorittid? Sommar!

Dag 25 en dag försent

Vad finns i din väska?:

Just nu har jag en resväska med kläder i alla slag, smink osv osv. Är det handväska jag har så innehåller den väl också typ... smink! Låter som värsta supersminkarn, im not. Och handväska händer mer på sommarn att jag har :)

Michaela is writing

Nämen tjenare, nu passar jag på att gästblogga medans Hanna har en hel helg med killen hennes uppe i Ockelbo? (inte så haj på stavningen).

Är det nåt jag verkligen inte har koll på så är det vilka som läser denna blogg, inte för fem öre faktiskt så no idé vad i helskotta jag ska skriva, blogga är inte riktigt min grej tror jag, annars hade jag nog haft en egen, rätt uppenbart. Jag kan berätta en ganska otäck grej, enligt mig själv då förstås. Jag har drömt i flera veckors tid att jag blir jagad i mina drömmar, att det är någon som vill komma åt mig, och göra mig illa, samma dröm har alltså inte upprepats utan snarare samma stuk av drömmar och då är det verkligen var och varannan dag, betyder detta "the end" för mig eller hur fasiken ska jag tolka skiten?!

Kommer tyvär inte på något mer att skriva, skyller på gårdagens bravader eftersom hjärnan har vart ur funktion sen jag vaknade imorse, delade en pizza med farfar min för en stund sen, smakade underbart! Hej sålänge, peace out /Michaela


(Kastar upp en vimmelbild från gårdagen, jag Sanna Emma och Natta
inne på Silk, vände på klackarna efter en kvart och drog till Pluto ist)


Dag 24

Ett brev till dina föräldrar:

Kära mor och far. Jag har ert kött och ert blod. Mamma, du bar på mig i nio månader och jag vill tacka er båda för gåvan ni gav mig, ett liv. Jag har er alltid inom mig och skänker er min välsignelse / Er dotter


Finn ett fel


Dag 23

Vad har du sug efter?:

Ärligt talat så vet jag inte, ingen aning. Men jag är inte sugen på något speciellt, lösgodis kanske men jag avstår anyway!

Stäm upp med julmusik!

Jag känner nästan redan nu hur jag blir rastlös av den gamla traditionella julmusiken, även om det å andra sidan är skönt med det lugnet inför jul osv, men jag föredrar lite "modernare" om man kan säga så om musik man lyssnade på för åratal sen? Ja, ni förstår säkert :)



Ett exempel, ett annat exempel är Hillary Duff - last christmas eller Bubbles - X-mas time

Payday 2-morrow



Det betyder detta! Magnetismen av Escada är tamefan den godaste parfymen jag luktat på under alla dessa år, så är alla av Escada liknande varandra men just Magnetism har jag fastnat för. Beställer jag på en sida jag blev tipsad av här på blogg.se så tjänar jag en hel del, synd att jag inte är som andra och lägger upp julklappstips, eller det skulle jag kunna göra men absolut inte och skriva om det är rea/rabatt osv på någon sida, det håller jag gärna för mig själv ;)

Och armbandet är underbart, bara min stil. Jag är inte den som sitter och klickar hem massa saker på internet men just dom här två sakerna känns som måsten. Armbandet har jag velat haft ett tag och finns inte i butik, därför är det lite eget och unikt tycker jag! Vad tycker ni?

So Kissie-style



Ett helt vanligt "Facebook-test" eller vad det nu kallas, inget jag sitter och gör hela dagarna men är det något som låter roligt (som Kissie) så tycker jag faktiskt det kan vara kul. Som i det här läget, som sagt ett test på Facebook. Men dom som gjort testet har klarat det tycker jag. För chansen är ju ganska stor att det är en mening som är "So Kissie-style" som hon själv skulle sagt. Hahaha! Ja den var rolig!

Men Kiss-i, ingen människa är både störst, bäst och vackrast. Face it

Tre fakta om kvinnan

1. Vi producerar mjölk utan att äta gräs
2. Vi blöder en vecka utan att dö
3. Vi får en man att komma utan att ropa på honom


Forest fruits

Jag har druckit mig mätt på två stora glas Forest fruits thé, filibabba! Checka bilden härunder, härlig! Imorse försov jag mig, det var omöjligt att komma upp men jag är här nu, har lunch såg jag. Då ska jag gå och sola en sväng tänkte jag. Jag behöver inte ens vara här tydligen, alla som jobbade i helgen (vilket jag gjorde) är lediga idag och imorgon så det har nog skett ett missförstånd, men jag är ledig som alla andra imorgon iallafall. Wierd!



Då blir det att fara till Ockelbo imorgon med Joel och hans familj, blir där hela helgen och kommer hem någon gång på söndagen, hörde att det är 1:a advent då! Redan?! Stämmer det tro?

Jag har mailat in intresseanmälan för lägenhet till två företag nu på morgon, hoppas på att det ska gå bra någon jäkla gång, jag har aldrig varit så motiverad till något i hela mitt liv. Jag känner att det är min tur, bara någon mäklare eller vad dom kallas förstår det. Har även ringt läkaren, förkylningen är ju mycket bättre men jag känner på mornarna att hostan fortfarande sitter kvar, så jag ska kolla upp så att det bara har varit en förkylning, det är ju lika bra :)

En mänskligare sida

Någon jag verkligen stannat upp och alltid tittat på i Desperate housewifes och hårfärgsreklamer är Eva Longoria, hon är en snygg kvinna måste jag säga! Fast man vet ju inte hur omgjorda och sminkade dom är inför TV men förmodligen ganska retuscherade vad jag tror iallafall, men det var ju inget nytt!



Här är den nakna sanningen, Eva Longoria är visst också en humanbeing. Skönt att veta! Personligen tycker jag inte hon är ful utan smink, hon ser ut som vem som helst utan smink, men hon är betydligt snyggare på TV. Och det känns ganska skönt att folk man tror är snygga på heltid, faktiskt också är mänskliga och går utan smink, kanske till och med i mjukiskläder? ;)

Ville bara uppdatera om det! Jag tycker fortfarande att hon är lika snygg, och jag gläjds fan åt såna här bilder, för det är inte alla man får "se" utan smink, men ett levande bevis - kändisar har också sina dagar, och inte!

Dag 22

Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?:

Man behöver inte vara unik för att vara annorlunda, annorlunda är man oavsett. Ingen är som mig och jag är inte som någon. Jag behöver inte säga något "personligt" om mig för att veta att jag är unik och annorlunda, because I already know I am!

Hahaha, ja se på fan! Klartans ni ser att jag är speciell ;) inte sant?



Du håller mig kvar

i nått jag lämnat, för länge sen
För länge sen
Åh jag drömmer om en framtid som glömmer
Jag drömmer om en framtid utan dig

Melissa Horn - kvar i nått jag lämnat

Idag är jag hemma på morgonkvisten, jag vaknade med huvudvärk och skulle komma på eftermiddagen. Jag tänkte att jag skulle ringa min läkare. Jag blev rådd till det, ifall att det är någon bacill som är lite envis, känns så. Nu känns det okej men det är alltid värst om mornarna. Så tänkte jag ringa två nummer jag fick av Camilla igår till olika lägenhets privatföretag, bra va? Hoppas på napp någonstans! Wish me luck :)


Fortsättning följer

Haha, nej jag skämtar med er! Jag skulle bara skriva att jag inte är så mycket för halsband, jag är väldigt töntig när det gäller sånt. Vill jag ha ett halsband är det antingen ett kort med något litet diskret på som jag ska bära med mig jämt, eller så är det ett långt, med något större på som jag vill bära någon gång ibland, när det passar. Jag har varit in på en sida nu och kikat runt lite. Och jag har hittat lite grann, så jag tänkte att jag lägger upp det här. "Vill ha-listan" börjar bli aldelles för lång förövrigt. Alt 1 till ett kortare halsband och alt 2 till ett längre.



Jag är inte kräsen när det gäller längre halsband, då kan jag slänga på mig vad som helst för längre är allt jag använder, det är snyggt! Kan t.ex slänga på mig ett elefanthuvud eller en uggla, snyggt! Galet!

Min konversation med min älskade Joel tidigare:

Jag - om du vill köpa ett halsband, jag ska visa dig på bloggen. Jag vill ha ett halsband som jag ska bära med mig jämt :)
Joel - aja, ska lägga mig igen
Hanna - vadå AJA?!
Joel - jaaaaaaa ok, jag ska köpa ditt halsband. Vad kostar det 5 miljoner eller?
Hanna - Nej Joel, jag säger ju till dig att jag inte köper äkta! Äh, du behöver inte. Herrå (obs "herrå")
Joel - Blev du sur eller ;) vi snackar sen
Hanna - Nix

Hannas önskelista!

Hoppas tomten kommer till mig i år, med kanske något av det här?



  • Mobil är ett absolut måste för mig, innan min nuvarande kollapsar. Jag har tittat på den vänstra (Sony Ericsson W100i Spiro) men man vet ju inte hur den funkar, men den är snygg. Men å andra sidan kanske den högra (Sony Ericsson W205) är bättre? Fast nej, den vänstra verkar bättre. Bägge är två grundmobiler, kostar runt 600 kronor iallafall på Net on net. Vill ha en helt vanlig Sony Ericsson, musik är mitt enda krav. Och headset och minneskort självklart så jag kan lyssna på musiken!

  • Kamera, nu är just denna (Samsung PL100) inte ett måste. Men sen jag sett den på reklam har jag tyckt det verkat lite småsmart med en extra skärm så man ser hur fotot blir. Men å andra sidan behöver jag bara en helt vanlig kamera. Jag har dock en, men en gammal sådan som är seg som en gammal kola. Och systemkameran såklart, men det är skönt (iaf för mig som verkligen drar nytta av en kamera) att ha en lite smidigare sådan också.


  • Plattång. Jag hade en super förr men som jag dock glömde i hytten på en kryssning för ett x antal år sedan och ångest har jag än för jag har en lånad plattång, lånad sen dess. Och nu är det kanske dags för en egen, uppgradering? Jag älskade min, dock kommer jag inte ihåg vad den heter men sen jag lånat den jag använder nu av en vän, har jag kommit på att en plattång faktiskt inte behöver kosta 700 kronor. Bara den värms snabbt och är duglig för mitt hår - tjockt och frizzigt! Så avstå från dom här "miniplattångarna".


  • Piercing i tungan är något jag vill ha ännu en gång! Jag saknar min och känner mig naken utan den. Jag har även en piercing i naveln, och hade i läppen. Men jag är inte den som vill ha det synligt. Därför tror jag att jag trivdes med den i tungan. Dock började den göra ont efter över två år, konstigt. Men jag ska definitivt ha det igen! Och om jag skulle våga, helt klart! Det är värt det.


  • Ögonskuggor, det är något jag vill ha och jag vill ha massor utav det. Gärna en hel sån här tablett eller vad det nu kallas, det skulle jag älska! Jag är (var?) ändå en sådan som skulle kunna använda mig av samma färg på ögonlocken jag har på tröjan. Då drar jag nytta av att ha en sån här!

Nu är dom två senaste alternativen inga måsten, eller vad är det på den här listan förutom mobilen egentligen? Det är saker jag vill ha och förmodligen kommer att köpa för pengar ändå. Och då är det nog roligare med en önskelista, för för första gången på år önskar jag mig faktiskt något! Men klart att det finns fler saker än dessa jag vill ha. Som underkläder, parfym, smink, bodylotions, piercings (till naveln då), smycken och vad fanken det nu kan vara. Men man är ju inte skapt till att få allt här i världen, då vore det plötsligt inte lika roligt att få något längre. Men å andra sidan... så uppskattar jag en kopp vaniljthé också, men det var kul att skriva en liten önskelista jag trodde skulle gå på fem minuter, vips. Nu är klockan snart 01, my god! God natt *på riktigt nu*

Before I go x 2



Den här kommer alltid ligga på Hannas innelista - hur ute den än blir!

Before I go

Fick mig att tänka på låten med Bizzy bone. Den slänger jag upp efter detta. Visserligen ska jag ju inte "go to jail" utan till sängen, så det får bli ett before I go-inlägg innan!

Det skulle ju bli en tidig kväll trodde jag ja. Men icke. Fastnade vid en sida, tänkte beställa Alissa Ashleys vanilla som dock bara finns i 25ml och tycker det är lite lite, jag vill ha en som räcker i evighet för den gillas skarpt. Ska kika prisskillnader på stan imorgon tänkte jag. Annars kikade jag även på den här fast med coconut och vanilla, någon som har den och kan betygssätta den? Eller vet var den finns? Andra med A.A har jag sett, men aldrig denna! Måste fan lukta! Yummi



Tidigare var mitt hangout Haga, var hos Camilla och Raphael (och Luna och Curmit som jag förövrigt inte hängde med så mycket, Curmit är en fågel och jag har en aning fobi för dom!) Luna gick vi med till hundhagen en sväng, träffade på Uffe, haha. Han hette så, en hund - Leonberger. Fan vilka mäktiga hundar! Han var 1,5 år, inte fullvuxen alltså. Men ändå låg han på 56 kilo! Annars bjöds det på kaffe och chokladbollar som jag tackade nej till duktig som man är :) fastän Raffa lagt ner hela sin själ i att göra dom.

Nej, nu säger jag godnatt! Eller?...

Dag 21

Ett foto på något som gör dig lycklig:


Freezing

This is the place where I wanna be



Det är fan 0gradigt och ändå fryser man hela asset av sig så fort man går utanför dörren. Det här är inte klokt! 

Jag sov hemma hos Joel inatt, vaknde dock med huvudvärk och där förstördes hela dagen. Pinades under täcket hela dagen, nu känns det okej. Jag tog kompledigt imorse, ovärt med tanke på att jag kunde vart sjuk, men men. Inget att göra åt, är frisk till imorgon ändå. Ikväll blir det Johan Falk 5 och 6. Längta!

Dag 20

Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?:



Part two


Dag 19

Smeknamn du har och varför:

Jag har väl inget smeknamn? You tell me!

Mysfaktor 3000



Nu - matlagning och sedan jobb

Dag 18

Planer/drömmar/mål du har:

Just nu vet jag ingenting, planer minst. Jag planerar iallafall att någon gång skaffa mig två små fina barn, en kille och en tjej och därefter räcker det. Jag planerar även namn för dom, men det tänker jag inte skriva här hihi.

Drömmar är väl att resa runt överallt i hela världen, göra en tripp utan planering, det får komma som det kommer. Det vore häftigt att resa runt i några månader.

Mål? Hmm... Mitt mål är att stadga mig med jobb och lägenhet. Och det är dags, jag är redo när som helst. Men är lägenheten och jobbet redo för mig? Ingen aning. Det får visa sig, men det är mina mål

Under ytan

Under ytan är vi alla små
Under ytan finns det skratt och gråt
Det finns mycket där som händer
som vi inte kan förstå
Men vi hittar alltid svaren
där i botten av oss själva


Vem blir inte sårad av lögner och svek? Vem?


$ $ $


Äggad!

Kändisbloggare utsatt för äggattack.

När kändisbloggaren "Kissie" dök upp vid Centralstationen i Västerås vid 20-tiden på fredagen möttes hon av äggkastare. Det var ett 70-tal personer som var på plats vid centralstationen, säger Ann Charlotte Israelsson på polisens ledningscentral i Västmanland.

Relaterat - Ägg kastades mot "Kissie" men hon lyckades ta sig ifrån platsen. En polispatrull hittade henne på en annan plats inne i city och hon var då välbehållen. Ingen anmälan har upprättas i nuläget.

Att folk skulle kasta ägg - det visste jag. men ett 70-tal personer. Shit vad roligt, jag önskar jag vore där med min paparazzi-kamera. Men, på centralstationen? I hennes blogg skrev hon om att hon skulle ta flyget hit, fastän det tar 50 minuter att åka med tåg. Hon är ju coolare än oss andra, not. Jaja, patetisk. Vad tyckte ni om "DJ Kissie" då? Själv var jag inte där, var det någon där? :D


Hur man lägger in en header

Har insett att jag lägger in små tips om hur man gör om bloggen, men jag har inte visat det "viktigaste" i mångas ögon - hur man lägger in en header!

Det första man får göra är att göra en bild, jag själv använder photoshop då jag tycker det är bäst men det ska finnas gratisprogram man kan använda, jag vet dock inte vad dom heter. Det är viktigt att du gör bilden i samma storlek som bloggen är. Det som är markerat här nedanför visar hur stor bredden på bloggen är. Man kan ändra den storleken så att hela bloggen blir bredare eller mindre, hur du själv önskar att ha den.



När du laddat upp bilden ska du öppna den till en stor bild, och kopiera webbadressen. Där det är markerat här nedanför ska du lägga in adressen. Höjden på bilden kan du göra hur stor du vill, och sedan ändra storleken så att den passar just din header. Jag har ringat in där du ska ändra för att den ska passa headern.



Spara, och woula, du har din alldeles egna header :) PoK MammaLinda

Byta visningsbild till större bild

Okej, nu ska jag försöka förklara hur man byter ut visningsbilden om man vill ha en större istället! Först laddar du upp bilden i din blogg, det är viktigt att den inte är större än vad själva sidmenyn är! Klicka upp den så den blir stor så du sedan kan Kopiera webbadressen. Den som är markerad här uppe. 

Sen går du in i kodmallar, där du letar upp avsnittet som ser ut såhär, det som är markerat


Ta sedan bort! Där den koden låg lägger du istället in <img src="adressen till din bild här">


Spara och woula, du har din stora visningsbild :) Sen när du vill byta visningsbild gör du samma sak igen, fast istället för att radera allt som man får göra första gången så ändrar du bara webbadressen. PoK MammaLinda

Fredag? Eller?

Ingen aning, inte känns det som så iallafall. Jag ska äta en tallrik gröt och göra mig iordning för jobb i vilket fall som helst, även imorgon så då känns det visserligen inte som att det är helg, fredagar och lördagar är bara ett namn för mig numera, undrar vad som hände.

Jag vill skriva en bok, men jag vet inte hur jag ska skriva så jag får strunta i det. Man kan ju inte vara hur öppen som helst samtidigt som jag känner för att skriva av mig, jag borde önska mig en dagbok i julklapp ändå att ha på sidan av, där jag kan skriva av mig om vad jag nu känner för, så slipper jag ha saker inom mig. Men tur att jag ska till Marina på tisdag, det var längesen nu, ska bli skönt att prata av sig med the terapeft. I love her!



Bakom mina solglasögon (3D)
kan jag va' mig själv


Dag 17

Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?:

Någon rik jävel, men det vore bara onödigt för en dag, kommer jag förmodligen få separationsångest dagen efter. Men jag säger Joel. Det vore både roligt och nyttigt. Vem vill inte testa byta kön? Och vem vill inte göra det med sin pojkvän? Då vore det lättare för oss att förstå varandra och det vore jävligt bra

Han dök ner i en våg, det var det sista jag såg...


En tom men stor "goodiebag"

Överraskningar. Jag har vetat om att jag ska vänta mig en överraskning. I kanske... en veckas tid, och jag säger alltid "syftet med en överraskning är att det är en överraskning", nu ikväll har jag fått den. That's friendship. Jag fick ställa mig frågor framåt för att veta var det var, och det blev till en överraskning, jag fick en vit och blå adidastygpåse man bara kan slänga över axeln. Det jag visste var att killar kan använda den, att överraskaren har en sådan själv och att jag kommer ha nytta av den mycket på sommaren. Skulle ni kunna gissat rätt? Jag blev iallafall jätteglad. Hon vet så väl att jag tycker dom är fina! +++++



Någon råka visst mjölka på golvet, det hände även senare fast med thé :)


Dag 16

Ett foto på dig själv:


Ta bort understrykningen i menyn och länkar

JAAAAA!

Jag förstod äntligen hur man skulle göra för att få bort understrykningen på länkarna! Ska väl förklara det också om det är någon annan som vill göra det :)

Man ska klistra in detta:
a:link { text-decoration: none; color: #000000}
a:visited { text-decoration: none; color: #000000}
a:link { text-decoration: none; color: #000000}
a:visited { text-decoration: none; color: #000000}
ovanför detta:
a {color: #000000;}
a:hover {color: #000000;}

Spara, och woula, done!

Gårdagen

Gårdagens outfit, hahaha nej skojar. Men mysiga tofflor!



Usch, idag har det varit stressigt på Tjej och kill, jättemycket pappersarbete som skulle bli klart inför Nordiska gårdsbandsfestivalen som håller på i Växhuset under helgen, så jag jobbar både fredag och lördag, det ska nog gå bra! Igår gick vi och åt på restaurang (Jensen's) för att Nadia fyllde 22 i måndags, hon förtjänar en middag och vi andra också tydligen, haha. Så det var mysigt, jättegod mat också, + i kanten såklart. Och sen bakade jag på eftermiddagen till cafét, smarrigt resultat får vi se men förmodligen. Hallonsmulpaj! :)

1. 2. 3. 

Utmaningsinlägget kommer senare, för nu ska jag göra lax, potatis och sallad! Mmm... Och Johan Falk, har sett dom förut men dom är värda att se igen!

Bilden på dina smileys

Där har du Fru Hanna! :) Det är dom du har.

Hanna till Linda

Där ser man, nu har jag smileys :) :) :)
Men en fråga om det. Finns det någon bild man kan kopiera och spara så man ser vilka smileys man kan använda sig av?

Nu är jag haj på litegrann iallafall, men det kommer mer som jag vill ha en liten lektion i. Även bra för andra som halkar in här och som behöver sig en liten guide och det är där du kommer in i bilden Linda! Fan vad bra!

Jag har en fråga om bilderna redan nu på en gång.

Om jag vill ändra profilbilden, jag såg nu att kanten på höger sida av ramen är mindre än på dom andra sidorna, petig var ordet. Så om jag ska ändra det, måste jag ha photoshop för att ändra bilden i den storleken den ska vara i, eller är det bara som andra bilder - bara att lägga in i mina bilder och ändra koden, till den nya bilden? Samma med dom andra bilderna, behöver jag ha photoshop för att få rätt storlek?


Lägga in smileys

Okej, då ska vi förklara hur detta görs också då, ifall att någon annan skulle vilja göra det. Har iaf lagt in detta i din blogg nu Hanna, så det är klart :)

Gå in på http://www.bloggdesign.nu/?p=articles&c=1&id=45. Där måste man ställa in lite saker såsom
- Vilken plattform man använder, tex blogg/webblogg
- Var på bloggen du vill ha dina smileys, tex bara i kommentarer eller i hela bloggen
- Man får välja vilken typ utav smileys man vill ha
- Man får även välja om man vill ha gula eller grå smileys

När du gjort detta så genereras det en kod lite längre ner, den ska man kopiera. Gå sedan in i kodmallar och leta reda på vart </head> står. Kopiera in koden där. Gör detta i alla sidor i "rullgardinen" som det kallas. And woula, du har dig smileys i din blogg

Hanna till Linda

Nu har jag klarat av en del som du ser, texten under bilden har jag ändrat och centrerat. Klarat av att göra mellanrum mellan bilderna men nu undrar jag en annan sak.

Man kan få in smileysar va? Istället för ":)" så kan man få en gubbe automatiskt va, jag hade så förr men jag har ingen aning om hur jag fick dit dom, så då har jag en ny utmaning till dig. Hur går jag till väga? Det här med lektioner verkar ju hur kul som helst, iallafall för mig, läsarna vet jag inte. Men huvudsaken är att jag tycker det är bra och kul. Över till Linda!



Och du Linda, när du svarar så publicera i min nya kategori "Linda till Hanna - designprojekt". Så nu har vi en helt egen mapp, du får kladda hur mycket du vill (även om jag är perfektionist och ändrar bokstäver som kommatecken som frågetecken och utropstecken så är det vår gemensamma mapp, hihi)

Linda till Hanna

Haha, Hanna sa ju att vi skulle kommunicera här så då blir det så. Jag kan ju starta en göra-om-bloggen lektion här i Hanna's blogg? :) Någon som vill? Hanna? Vill du? Det vore ju kul tycker jag iaf. För det är fan så mycket roligare att skriva i någon annans blogg har jag kommit fram till!

Men Hanna! Färgen är exakt lika, för jag kopierade färgen ifrån din visningsbild här på sidan så jag fick fram koden till just den färgen. Jag vet att du är pillig varav därför jag gjorde så. Så det så!

För att få mellanrum mellan bilderna lägger du till <br> efter bilden. Då blir det ett hopp ner. Vill du ha större mellanrum lägger du till en till <br>. Förstår du? Annars får du säga till :) Men om du nu skulle vilja byta färg iaf, så gör du såhär:
Gå in på design, tryck på redigera stilmall och bläddra ner till du hittar ett avsnitt som ser ut:
/** Entry headers **/
h3 {
font-family: courier new;
font-size: 23px;
color: #3ECEC5;
background-color:#ffffff;
background-image: url();
background-repeat:
no-repeat;
background-position:
left;
padding:17px 0px 10px 75px;
margin: 0px 0px 10px;
height: 23px;
vertical-align: top;
}
.navheader {
font-family: courier new;
font-size: 19px;
font-weight: bold;
color: #3ECEC5;
margin-bottom: 0px;
}
/** Entry headers **/
h3 {
font-family: courier new;
font-size: 23px;
color: #3ECEC5;
background-color:#ffffff;
background-image: url();
background-repeat:
no-repeat;
background-position:
left;
padding:17px 0px 10px 75px;
margin: 0px 0px 10px;
height: 23px;
vertical-align: top;
}
.navheader {
font-family: courier new;
font-size: 19px;
font-weight: bold;
color: #3ECEC5;
margin-bottom: 0px;
}
På dom två som jag markerat med fetstil ska du ändra koden i, alltså ta bort den koden jag satt dit och sen sätta dit den koden du vill ha. Se till att det är # framför siffrorna/bokstäverna för annars funkar det inte.

På den som det står "navheader" på är rubrikerna i sidmenyn. Den andra som det står " h3" på är rubrikerna på inläggen :) Hänger du med?



Om du nu vill fortsätta med att lägga in bilder i sidmenyn så gör du såhär:

Ladda först upp bilden på din blogg. När du gjort detta så klicka på bilden igen så den blir stor. Då kommer du få fram koden till bilden där uppe, där det egentligen står "publishme.se/kldaölkdöa" typ. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara bättre. Kopiera den koden/textraden och gå in i kodmallar. Väl inne i kodmallar får du bestämma vart du vill sätta bilden, tex om du vill ha den under "Senaste inläggen" så letar du reda på ett avsnitt som det står såhär:

<div class="nav">
<center>  <div class="navheader">Senaste inläggen</div>
<ul>
<tag:recentlist limit="20">
<li><a href="${EntryPermaLink}">${EntryTitle}</a></li>
</tag:recentlist>
</ul></Center>
Efter </ul> sätter du då in <img src="adressen till din bild här"> och spara. Vips så ligger din bild i sidmenyn. Om du inte får upp ändringen på en gång tryck på f5 på din blogg så uppdateras internetsidan och du ser vad du gjort.
Det är viktigt att du inte har bilden större än vad själva sidmenyn är. Som i Hannas fall är hennes sidmeny 245 pix bred, vilket framkommer här i stilmallen.
#side {
margin-right:0px;
background: #ffffff;
width: 245px;
float: right;
padding-top: 0px;
padding-bottom: 0px;
padding-right: 40px;
padding-left: 20px;
}
Så om du har en bild som är bredare än vad själva sidmenyn är så kommer den ligga ut på inläggen och man kan inte läsa vad du skrivit i dina inlägg.

Eh, jag kanske inte var så bra på detta men jag gjorde det ett försök iaf. Får hoppas på att Hanna förstår hur jag menar med allting! :) PoK MammaLinda

Det tar sig!

En av sakerna jag ville be dig om var att ändra texten under bilden för det blev för långt, så det klarade jag själv! Och så ville jag ta bort vissa bilder och som du ser, så lyckades Hanna med det hon också. Det tar sig - sakta men säkert ;) förresten! Jag kunde centera också.

Men det är en sak som jag måste lära mig och det är att göra mellanslag mellan bilderna, alltså vad för tecken som används för det? Vågade inte ge mig på något mer. Sen är det en en en liten ynka sak till, färgkoden till "överskrifen", vill ha det i exakt på pill samma färg som dom andra turkosa är... :$

(Förutom att jag bara ska ändra bilden men det tror jag att jag ska klara av själv?

MEN ANNARS ÄR JAG FAKTISKT JÄTTENÖJD :)
ETT STORT TACK TILL MIN GAMLA VÄN +++++

Dag 15

Sätt din ipod/mp3/etc på shuffle och lista de 10 första låtarna:

01. Ludacris - how low
02. Soja - true love
03. Eazy E - real motherfucking real G's
04. Pressure - be free
05. Eminem - till I collapse
06.  Ken Ring - 2000-talet
07. Gwen Stefani ft. Eve - rich girl
08. Akon - ghetto
09. Rebelution - safe and sound
10. Chamillionaire - good morning


Hanna till Linda

Men du, jag vet att det har tagit dig 1,5 dagar att bygga om hela min blogg - precis så som jag vill ha det, perfekt = pilligt och när det inte går så fruktansvärt bra för dig så "behöver Linda en paus", jag vet :( men du, vi behöver prata. Det handlar om det du tror att det är! Men jag lovar, det är inget komplicerat. I'm sorry my friend, jag är en pedant perfektionist


Ser äntligen ett ljus...

Jag börjar äntligen(!) se ett ljus i denna bloggröra som Hanna bett mig fixa. Nu är det "enbart" 14(?) bilder kvar som ska in. Uscha! Men annars tror jag bannemig att allt är klart! Det har tagit mig cirka 1,5 dygn att göra klart allt pill som Hanna vill ha. Det ska vara så kinkigt med "det är för mycket vitt där, kan du inte minska det?" Haha, nu jävlar kommer jag ALDRIG mer hjälpa dig Hanna! Nu drar jag, och kommer inte tillbaka igen :) PoK MammaLinda!

Obs, Linda här igen!

Oj så det kan gå! Nu är Linda här igen för att pilla med designen, och jag tycker självklart att jag måste ju skriva ett inlägg till Hannapanna banan's alla läsare! Man kan ju undra hur lång tid det tar innan Hanna själv märker att jag är här och skriver?! Hihi. Men, hon får ju faktiskt skylla sig själv som är så seg på att fixa bilderna som ska in i menyn! Hallå, tror hon att jag har hela dagen eller? Nej för det har jag faktiskt inte! Jag har barn att hämta på dagis, och ett hem att städa. Sen ska jag faktiskt på Harry Potter idag! Tyck vad ni vill men jag gillar faktiskt Harry Potter :) Nej, nu får det vara slutskrivet för idag, och jag vet att Emelie kommer tycka detta inlägg är roligt iaf! Puss och Kram MammaLinda :)

God morgon

Imorse missade jag två bussar och var försenad, inte konstigt när det är frost och isbanor ute, men då har jag något att tänka på tills imorgon. Nu ska jag dricka en XXL-kopp med thé för halsen känns jätteansträngd när jag går snabbt och när det är kallt. Dear god, make me frisk ;( nu förtjänar jag det...



Är iallafall varmt klädd med vantar, mössa och benvärmare. Skönt! Och mina nya shoes, billiga som satan ifrån Skopunkten så jag gjorde visst ett fynd!



(PS det här är inte skorna!)

Dag 14

Ett foto på dig och din familj:

Tyvärr så kan jag inte bjuda på någon bild för jag har ingen på plats där jag är nu, eller har jag ens en bild på min familj? Är "familj" stora tjocka släkten eller bara den man bor hos? För isf är det bara jag och mamma, men annars mamma, pappa, Sara, Pierré och André :) det är min familj även om alla i min familj inte är familj med varandra sådär på riktigt



Här är på mina tre fina syskon iallafall!

Happy H!

Linda har varit så snäll (som ni ser här i inlägget under där jag kärleksförklarar mig för henne, fast det va ju visst själva Linda som skrev det, men vi kan säga så hihi) och suttit och pillat på min blogg hela dagen stackaren, i början sa hon att det är den enklaste bloggen någon frågat henne om hjälp till. Hahaha, undrar om hon ångrar sig nu? Jag är en pillig jävel, vill ha allt perfekt och det blir ett jävla jobb. Men jag är tacksam för det!

Så, nu känner jag mig som en ny människa, en halv. Imorgon blir jag hel då nya bilder osv åker upp också, då lär jag blogga 24/7. Visst blir det fint? Idag fick jag inhandlat ett par nya pjucks att sätta på tossingarna och en mössa = behövligt! Och jag känner mig piggare nu så imorgon börjar "praktiken" igen :) 

Fred och kärlek till mina medmänniskor!

Obs. Linda som fixar min design är det farligt att låna ut lösenord till ;)



Åh, Linda är den bästaste i hela vida världen! :) Hon är världens sötaste underbaraste bästa tjej. Och har världens bästa söta lilla dotter! Åh vad jag tycker om Linda. Nästan så det pirrar i magen på mig, haha! (Okej, jag erkänner. Det var jag Linda som skrev detta, men vi kan ju låtsas iaf)

Designmöblering! /Linda

Ursäkta röran men jag är här inne och bygger om just nu! Borde bli klart till kvällen men tills dess kan det se lite rörigt ut :)

Ciara


We ride


Ingen kickar fotboll som han

Zlatan! Zlatan!

Haha, so not Hanna-style! Jag hatar verkligen fotboll. Eller fotboll(?!), jag hatar all sport. Zappade förbi fotbollsgrejen som gick på TV tidigare och råkade fastna tills jag märkte vad fan i hela helvetet vad det var vi satt och tittade på. Såg iallafall på VLT att Zlatan hade fått en guldboll 5 år i rad.

So? Det här tänkte jag inte prata om, så till saken:

Angelica: "vad fan gör Zlatan med i Sverige, med den där näsan?!" (Nej... Ingen "diss" mot Zlatan eller invandrare eller någon annan med en krokig näsa, så innan ni säger något om det - låt bli. Bara ett roligt citat eller vad man ska kalla det, och för er som inte tycker det är ett roligt citat - det är ett roligt citat i mina öron. That's all who matters) Äh, jag ska väl få ha en personlig blogg ändå, i like it on that way :) nej, nu hoppar jag över till sängs!

Lugna favoriter

Jag låter som en pensionär, men vem har inte blandad musiksmak? Dock håller jag mig till hiphop och reggae, men jag har vissa dagar jag också. Jag älskar att påminnas av gamla låtar. Här är tre låtar jag lyssnar på även idag. När jag har "såna där" dagar jag är omringad av personliga problem.

Christina Aguileras I turn to you



Mariah Careys My all



Och Celine Dions It's all coming back to me now



Jag ryser mig igenom hela dom här låtarna. Deras bästa! Helt utan tvekan. Det värsta är att jag bara lyssnar på dom när jag inte är helt på topp och det vill jag ju bara gråta av. Dom är grymma i såna lägen! PS prova inte hahaha

Slaskblask!

Fy och fan vilket jävla väder vi har. Iallafall här, från spöregn - dugg - snö och nu verkligen öser det ner. Jag som tänkte ta en promenad medan det duggade men ni ser ju hur det slutade. Jag är glad att jag kom hem innan det blev som värst iallafall. Nu - thé. Snart - Angelica on visit! :) Sen - Sova med fienden!

Nej jag är inte ens motiverad till att skriva. Inte nu, inte idag. Jag har haft skitdag på skitdag på skitdag och hoppas att det vänder snart. Pray for me


Dag 13

En bild på ditt hem:



4 olika synvinklar på mitt rum! Men förhoppningsvis som jag skrivit
om ett tag här i bloggen, så ska jag ha lägenhet, snart! (I hope)

Dag 12

Varför började du blogga?:

Jag har bloggat ett tag nu och jag har inte tröttnat än, visst kan det komma till ett stadie då man "bloggtorkar" eller hur man nu ska kalla det. Men jag älskar verkligen att skriva och det här är istället för en dagbok, kan man säga. + lite till då!

(Förlåt för att 12an kommer upp idag, som borde kommit upp igår. Hade ingen bra dag igår så jag glömde bort det totalt, jag tänkte på det efter datorn var avstängd men då fick det fan vara)



Colors of the wind

Sista dagen på veckan

Söndagar i helhet får ju en att vilja gå i ide. Söndagar är sega, det är dagen innan måndag, dagen man inte kan göra ett skit på, jag vill hellre ha måndag och veta att man har hela veckan framför sig, än söndag då man vet att hela veckan redan är slut. Nej usch, humöret ligger någonstans down in hell idag! Men en bra sak med just den här söndagen är att det är fars dag så jag tänkte ringa och gratta farsgubben om en stund.

Men vad gör det om söndagen är tråkig? Hela helgen har ju inte precis varit någolunda kul precis, så jag överlever nog den här söndagen också. Fan vad snabbt det blir söndag igen!

Nu låter jag förresten verkligen tre gånger värre än vad jag har gjort, rösten börjar försvinna men jag har mindre hosta och förkylning i helhet vad jag haft, men rösten försvinner nu ändå. Det beror väl på att jag hostar nätterna i ända, om man kan säga så. Nej usch, tror inte febern har gått ner något heller.



I'll be the reason for your pain, so you can put the blame on me...

Hope

Ja, undrar var hoppet om människan tog vägen?

Det finns fan människor till allt, till precis allt! Ganska creepy om jag får säga det själv. Visst att människor förändras, men det gör dom inte alltid va? Undra hur många grovt kriminella människor som faktiskt lägger av, säger stopp plötsligt en dag? Jag tror då inte det handlar om många %, jag vet inte vad jag vill komma fram till. Sitter bara och funderar. Nattar nattmössan nu då!

Dag 11

Ett annat foto på dig och dina vänner:


Facerape och feber

Det har verkligen inte varit "min dag" på flera dagar. Är det min tur snart?

Svettas, fryser, kallsvettas, ja det är sånt man får ta när man blir sjuk. Jag kallsvettas i vanliga fall ganska ofta men nu är det febern som spökar. Igår hade jag 36.6 och idag 37.6, det höjs och jag hoppas den stannar där! Boostar ipren/alvedon tro?

Jag tog ett bad tidigare med badkulor, så har jag peelat hela kroppen, och därefter lade jag en ansiktsmask och drack thé, det unnar mig gott. Jag är torr som en sandstrand i hela ansiktet och värst är det under näsan då jag snytit mig ungefär lika många gånger som det är mil till Danmark.



Så upptäckte jag när jag loggade in på Facebook att någon haft lite kul bakom datorskärmen med min kusin i chatten, och frågat t.ex om jag gillar honom mer än som vän? Tur var det att han var min kusin och kunde skrämma bort idioten som är boven i dramat. När jag skrev till min kusin senare, så trodde han jag hade fått aldelles för hög feber, han påminde "den" som skrivit till honom från min Facebook att vi faktiskt är kusiner, och det kanske skrämde bort den/det. Kan man inte ha någonting ifred? Nu måste jag byta lösenord, och är mitt nuvarande inte på hög svårighetsgrad redan nu så får jag väl välja ett nytt som "hackarduminfacebookigenkommerjagvridanackenavdig" eller vad?!

Kanske inte passar med "god" morgon

Njae. Jag vaknade helt kallsvettig (drömmer jag något konstigt nu igen? Damn, jag skulle haft det där blocket och en penna bredvid mig), av att Joel ringde och väckte mig 09.57, det var ioförsig en bra tid för jag hade inte tänkt att sova längre, men att bli väckt är väl inte direkt något jag blir glad av. Jaja!

Det var ju meningen att jag och mamma skulle ha fredagsmys igår och titta på Sleeping with the enemy med Julia Roberts. Så värd film att se! Har ni inte sett den redan så är det verkligen mitt filmtips för dagen. Mamma somnade tidigt och jag fastna vid datorn trots att internet är segare än en gammal godis. Måste formatera om datorn. Lurerier med Comviq surf också!



Ska unna mig en kopp thé och ett bad strax. Cause I'm worth it

Drömtydning

och orolig mage!...

Det hela började med att jag skulle kika upp åt en vän vad hennes dröm betyder men när jag inte fann det jag sökte efter så började jag kolla efter vad mina återkommande drömmar betyder, men dock så hittade jag massa olika saker så jag vet inte vad jag ska gå efter. Så nu tänkte jag att ni kanske kan hjälpa mig?

Jag har haft en återkommande dröm ett tag om att jag tappar tänder, det är sällan jag minns vad jag drömmer men när det handlar om att jag tappar tänder så minns jag det så väl. Usch, får rysningar i hela kroppen. Jag kan stå framför spegeln och plötsligt fylls hela munnen med tänder som bara trillar ut i handfatet.

- Har någon annan haft en sån här konstig dröm som upprepar sig?

Jag kanske ska börja skriva ner vad jag drömmer om på nätterna, att bara alltid ha det där blocket på nattduksbordet, för ibland händer det att jag vaknar med huvudvärk och det är inte alla som lyckas med det. Och det är ju konstigt, undrar vad som försiggår i mitt dreamland, vill jag veta?

(varning, varning, varning för känsliga tittare!)


Bara för att leka med tanken, tänk om mina återkommande drömmar betyder att jag en dag kommer att tappa dom allesammans. Det här fasar jag efter, gud så vidrigt. Hur ska jag nånsin kunna besöka en tandläkare igen? Tänk om dom säger att alla mina tänder är lösa, jag kan inte ha löständer vid 20 års ålder

Dag 10

Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg:



- När jag är ledsen lyssnar jag på vilken låt som helst med Melissa Horn (typ lät du henne komma närmre eller långa nätter) inte för det får mig att bli gladare och må bättre utan för att i vissa låtar känner man verkligen igen sig och det är skönt, när man känner sig helt tom kan Melissa Horn förgylla en liten liten del, jag älskar även Lars Winnerbäck - kom änglar

- När jag är arg lyssnar jag ganska ofta på Survivor med Destinys Child för att skillnaden på när jag är arg mot när jag är ledsen är att jag stärks av den låten, och blir på lite bättre humör. När jag är arg skiter jag i vilket (speciellt om det handlar om ett förhållande) och bara bryr mig om att stärka mig själv - och jag blir verkligen stark! Ni ska prova, när ni är riktigt arga

- När jag är glad kan jag lyssna på precis vad som helst, för är jag riktigt glad finns ingen låt som kan sänka mig, men gärna något som känns uppåt och "svänger" lite

- När jag är uppspelt lyssnar jag antingen på något lugnt eller något högljutt och svängigt som får mig att bli ännu mer uppspelt, som den över har jag ingen speciell låt för detta

- Och sist men inte minst, när jag är uttråkad brukar jag lyssna på barnlåtar för det får igång mig lite grann iallafall, haha jag älskar Kalle Teodor som är ifrån Pippi Långstump och även Piluttavisan från Madicken, jag älskar verkligen barnfilmer och banlåtar! Det blir jag även glad av så slänger in det i kategorin "när jag är glad"


Yäk

Vilken hemsk natt, jag har nog vaknat flera gånger om av min egna hosta som kvävs i hela halsen och min näsa är trippelt så stor som den brukar vara, helt uppsvälld. Det känns som om det går utför nu, är långt ifrån frisk iallafall. Det blir en rolig helg, mm. Joel får fan kurera mig, frukost på sängen och thé ska're va! HÖR DU DET? ;)

Lookalike

Jag funderar starkt på att tona håret helt kolsvart igen, eller kanske inte tar svart färg utan mörkbrun med tanke på att den svarta har en tendens att bli blå och det vill jag ju bra gärna inte ha, men svart. Fan va snyggt på vintern, speciellt med lite färg, nu ser jag dock kritvit ut för jag är sjuk men när jag tillfrisknat så ska jag börja min solkarriär! Nu jävlar!


Haha, fan va dålig bild. Finns ju bätte med svart hår men här var jag fan brun, jag blir nästan svartsjuk på mig själv ibland. Nej jag låter sinnesrubbad, men sådär har jag tänkt. Kolsvart hår och brun hy, fräscht!

Soooo, what do you think? Eller struntsamma men kul med åsikter

Girl getting annoyed



Kan vara bland det roligaste jag sett!

Dag 09

Något som gjort dig stolt de senaste dagarna:

Förra veckan och den här veckan har jag varit på rätt tid och rätt plats, menar alltså Tjej och killcentrum i Växhuset jag går på. Förr hade jag jättemycket "strödagar" och var sjuk en dag hit och dit men nu är jag bara sjuk - när jag är sjuk! And the time is now. Att jag varit i tid är ett mega+ så det är en sak jag är stolt över faktiskt!
- - -
Jag hann dock inte längre än till igår för imorgon (idag, förlåt jag uppdaterar 13-14-15 minuter för sent, det här skulle upp innan klockan hann slå 00.00) kommer jag också vara sjuk, numera är båda näsborrarna täppta och jag andas som en stucken gris och hostan... Den vill jag inte ens prata om! I feel so bad, tyck synd om mig, ge mig presenter, glass och sockerdricka, just som när man var liten så kanske jag blir frisk ;) hehe...



Joel får ta hand om mig imorgon!

PS fyfan vilken finne jag hade trots att bilden är liten men jag överlever, jag hoppas jag överlever natten också. Hoppas ni ber för mig för jag låter som sagt som en stucken gris utan luft

Rakpermanent

Undrar om någon vet hur mycket rakpermant sliter på håret? Det är klart att det är upp till var och en, men om jag säger att jag inte har färgat håret på flera år, använder toning som inte alls sliter lika mycket på håret som färg gör. Har dock slingat håret men inte mycket, vad tror ni, kan jag rakpermanenta mig? Jag har tjockt, långt och vågigt hår som krusar upp sig så fort jag har plattat det och går ut om det råkar blåsa lite. Och om ni tror att jag kan permanenta det, kanske det är någon som kan ge tips på vad för rakpermanent som verkligen biter på håret? Tackar för svar :)


Joel, min Joel



Black and white




Begav mig ut på en fotopromenad för ett par timmar sen, det här är
bilder ifrån Domkyrkan till Djäkneberget - vintriga Västerås är kallt
men som sagt mycket vackert fångat på bild. Black and white-tema!

12.12

*Knock knock knock*

Idag har jag inte lyckan på min sida, jag har varit så jäkla tjurig hela dagen. Det måste ha med vädret att göra, det är ju stormoväder och sjuk börjar jag bli ännu en gång när jag knappt hunnit blivit frisk igen. Jag och Zamuel skulle iväg och testa olika gym resten av veckan men det får bli nästa vecka iallafall. Så istället för friskvården idag tar jag en promenad med min vän Maria mot Djäkneberget och fotar istället.



Fotografering + redigering är nu inne på mitt egna-jobb! Och jag kommer lägga upp bilder på bloggen så jag ska slippa samla 1000-tals bilder på datorn, om det inte intresserar er så kan ni bara hoppa förbi den mappen.

Sen ska jag till Joel och bli bjuden på mat, förmodligen bara makaroner med tanke på att han inte är en mästerkock precis, men jag bad honom slänga ihop något. 2 ynkla månader idag, det hade kunna varit ett år, 3 månader + nio dagar men nu började vi ju om så det fick bli såhär men 2 månader är bättre än inga månader! Puss puss puss och kram mi corazon!


Dag 08

Månadens mål med förklaring:
  • Börja träna mer
  • Fortsätta simma
  • Fortsätta sola

Varför? Jag tycker om att simma! Det är jätteskönt (iallafall dom första längderna) men prioritering nummer 1 för både simning och träning är att jag ska gå ner i vikt! Men det är nyttigt och hälsosamt också, så det är bara ett +, och sola har jag alltid gjort men jag ska fortsätta med det och sola upp mig för sen tänkte jag färga håret svart igen och då är det fräscht att se lite brun ut


4 mysiga vinterbilder




Dom här tog jag på väg till bussen imorse, förbannad blev jag när jag
såg hur mycket snö det var, men visst ser det åtminstonde mysigt ut?

Diss

Snö. Storm. Kyla. Blask. Fet diss rakt av!

Är det ett skämt var väl min första tanke, själva då? Snöar det ens över hela landet? Här i Västerås är det flera centimeter iallafall, trodde att det skulle smälta så fort det nudda backen men icke sa Nicke. Vill inte tänka på hur det ser ut imorgon bitti när man ska masa sig ut till bussen på morgon.

Är snön inte lite tidig? Isåntfall kanske den försvinner fortfarande och då är det fan värt, man har ju gått med vinterjacka sen i september i vilket fall ändå, det var den sommarn och hösten.


So ready!

Besökarna har stannat på typ 495, kom igen. 500 innan jag lägger mig för annars kommer jag somna rasande, nej jag ska inte hota er men det skulle kännas bra bara!


Wow, vilken statistik!

Ungefär 150 personers skillnad på statistiken idag, även igår. Det måste varit Kissie som drog till sig all uppmärksamhet (bu) men jag tänkte göra en fuling och skriva ett inlägg nu när statistiken är hög och fin, men det får man göra.

Så till frågan:
Någon som är bra på bloggdesign?
Kanske någon som vet någon som designar gratis?

Trött på svart och mörkt, dystert som på en kall vinternatt, nej, över till mer färg och ljusare inlägg! Så kan jag ju passa på att fråga över vad det är man vill läsa om i en blogg?
Skvaller?
Kläder?


Ni får skriva vad ni vill. Och undrar ni över något så svarar jag så gott jag kan, ha en bra dag för det tänkte även jag ha :)

Todays!



Träningen för idag blir några längder i vattnet
och sol på det så blir't en toppendag ska vi se!

Tar med mig min vän Michaela, eller vi tar med varandra. Resten av veckan bär det av till olika gym, alt t.ex Löga, Kristiansborg, Friskis. Förslag?

Vad är detta?

Fult?
Äckligt?
Omänskligt?
Jobbigt?




Inte kan jag se något fint i detta iallafall. Långa naglar är fint, dock biter jag sönder mina och jag har lyckats haft långa en gång i mitt liv också, det var efter jag hade satt på tippar, kanske man skulle göra det igen. Jag behöver bara en frivillig att hjälpa mig? Man bör ju se gränsen på långa naglar och för långa naglar.

Jaja, nu vet jag inte vad jag skriver om. Vem har nytta av det här? Äh, huvudsaken är väl att jag roas av min egna blogg, skiter i resten av er. Jag har aldrig tvingat er läsa, men vad fan skriver man om överhuvudtaget? Jag skriver om det som tilltalar mig, orkar inte lägga ner energi på att skriva om det senaste modet så länge det inte tilltalar just mig. Bara rakt och ärligt = tråkigt? You tell me, vad fanken vill ni läsa om egentligen? Statistiken hoppar fram och tillbaka. Jag kan ju inte bara skriva om Kissie hela tiden för att det är roligt att läsa om, hon har ju faktiskt en egen blogg (säger inte att jag aldrig kommer nämna något om henne igen, men min blogg handlar om mig - och inte om Kissie, så nu får ni fan läsa ändå!) :D

Dag 07

En bild på något eller någon som har stor inverkan på dig:



Här är min mamma!

Det är nästan självklart att det finns konflikter och tjaffs mellan en dotter och sin mamma. I vårt läge så är det så iallafall. Vi kan bråka om pengar, disk, mat, städ och tvätt osv. Men min mamma är en klok sådan och jag kunde inte fått en bättre mamma än du, och vem jag än skulle få välja mellan, så skulle jag valt dig som min mamma ändå! Dina råd och ord är kloka och har en stor inverkan på mig. Min mamma är en person jag lyssnar på, hon vet saker och ting pga egen erfarenhet, och det är inte alla som har egna erfarenheter, och därför är det på så sätt bättre och skönare (iallafall för mig) att ta kloka och visa råd från min mamma, som har varit med om både dittan och dattan under hennes liv. Stand by me

Kallas det för "high fashion?"

Jag är inte emot någon form av skönhetsoperationer, men det lär jag bli om man ser andra missbruka det. En skönhetsoperation är en skönhetsoperation och det handlar ju om det - man vill bli vackrare. Och jag förstår folk som är missnöjda med sig själva, ingen föds perfekt. Och jag skulle helt klart kunna skönhetsoperera mig själv. Men inte på för hög nivå. Men jag skulle göra allt i min makt för att bli vackrare än innan, vi har ju flera levande exempel på att man kan bli fulare än man nånsin vart också, och det är ju jättetråkigt!



Ett bra exempel: Alexandra Nilsson aka Kissie

Hahaha, nu fick jag en kommentar "Usch! Har hon opererat sig? Det där är inte vackert". Nej, det är precis det jag försöker informera om. Hellre en naturlig skönhet, än en plastikopererad fuling. Nu tycker jag inte ni ska missförstå det här, för jag skriver ju faktiskt att hon var finare innan, och det är ju positivt! Det finns alltid något positivt i det negativa ;) inte handlar det om att dissa henne, men till folket: tänk efter en extra gång!

Ibland undrar jag vad som försiggår. Det känns som att hela människan är fake!

Gossips skriver om att Kissie har härmat Dessie med inlägg, och det ser man ju klart och tydligt själva. Och Kissie skriver ofta om att hon fått hem paket, julafton varje dag? Vem har det så bra? Häromdagen skrev hon om att hon fått hem en jacka från Jofama by Kenza. "Kenza ville nog bara ha en länk" skriver hon. Haha, jag tar helt klart Kenzas parti i det hela som skriver att hon inte har skickat någon jacka till Kissie men att det är kul att hon gillar den! Vad ska man tro egentligen? Vad är sant? Vad är falskt? Det är konstigt att man ska behöva tänka efter i dagens läge. Alla är inte uppfostrade till att tala sanning. Sorgligt, undra hur nästa generation ser ut.

Som med en bild, samma med ett blogginlägg från en random tjej i Västerås som tydligen inte har en aning om hur människan håller på att förvandlas. Ett blogginlägg säger också mer än 1000 ord!

3:e inlägget för idag



Jag kände att jag bara måste piffa upp bloggen med något annat inlägg efter döden-talket i det förra. Så jag slänger upp en bild på mig och min kära istället, det gör mig gladare! Måste blanda det tråkiga med det roliga, bättre så! :)

Min teori om vad som händer efter döden

Japp, vi satt och snacka om vad som händer efter man gått bort idag vid frukost. Det blir man frustrerad av. Jag har min teori som jag tror på och då vill jag inte höra att det bara kommer bli helt svart. Det gör mig lite scared om jag ska vara ärlig.

Det vi upplever som Deja vu är något vi varit med om förut. Man kommer in i ett rum man aldrig varit i men känner ändå igen sig, det är något som hänt i vårt förra liv. På just samma dag, samma minut och sekund som jag slutar andas, börjar någon annan andas och det är mitt nya jag. Jag minns ingenting från mitt "förra liv", utan kommer starta om på nytt. Den teorin verkar trovärdig och inte lika läskig, passande! Och vem vet, egentligen? Vi vet ingenting, vi får bara gå och vänta på vår tur. Jag kanske redan har varit med om det flera flera gånger. Jag hoppas inte att jag blir en myra i mitt nästa liv, ingen ska trampa på mig!

Vad tror ni? Håll med om att min teori är trovärdig.
För vi kan inte bara ligga under jorden och se allt svart, hur känns det?! Fyfan, nej jag ska sluta skriva nu innan jag hamnar i depression, hejdå!



Dag 06

Din favoritidol och varför:



Jag har ingen speciell idol när det gäller musik, utan lyssnar på lite allt möjligt så jag måste säga Jessica Alba som är skådespelerska. Jag älskar henne! Varför? Hon är tamigfan världens vackraste kvinna! Min skönhetsförebild + idol

Dag 05

Ett foto på en plats du varit på:



(Bilden är från Google)

En plats, det stod still i huvudet för vilka platser har man inte varit på? Eller, ja nu överdrev jag. Men det var ivarjefall svårt att komma på en plats. Men här är iallafall Ängsö slott och kyrka, och det är ju en plats man har varit på ett x antal gånger, så jag bjuder på den tråkiga bilden då! There you go.

Förresten så märker jag själv att jag bara skriver när det handlar om utmaningen, vill klara av det! Jag ska bättra mig. "Det har man hört förut", tänker ni. Jag med! Det ska jag säga er


Dag 04

En dålig vana du har:

En? Hmm... Jag biter på naglarna, jag slösar mina pengar, röker osv. Så en finns det inte riktigt men det finns fler, tro mig!


Dag 03

Ett foto på dig och dina vänner:


Dag 02

Meningen bakom ditt bloggnamn:

Ja, det är ju mitt efternamn och sen mitt tilltalsnamn så jag har inte riktigt något svar att ge er men det kanske är förstående ändå va?



Dag 01

Ett nytaget foto på dig själv och 15 intressanta fakta om dig själv:



1. Jag var jätteduktig i skolan på låg- och mellanstadiet
2. Jag gick ut med 30 poäng i högstadiet
3. Jag har bott i Trollhättan
4. Innan jag åkte till Spanien 06 var jag kritvit
5. Jag är ett stort fan av alla sorters chips
6. Jag har delat hus med minst 7 olika djur (dock inte samtidigt)
7. Jag festade så mycket förr så att jag blivit "imun" mot det idag
8. Jag var besatt av Eminem i flera år när jag var yngre
9. Jag har aldrig haft löshår
10. Jag gråter nästan varje gång till Lejonkungen
11. Jag tycker det är kul att flyga, kanske för jag bara gjort det en gång?
12. Jag älskar att skriva
13. Jag köpte ett halvårskort på friskis förut, brukade det under 20 gånger
14. Jag har bott på Gryta, Gideonsberg, Hammarby och Bäckby här i Västerås
15. Jag är både moster och faster

Utmaning

Dag 01- Ett nytaget foto på dig själv och 15 intressanta fakta om dig själv
Dag 02- Meningen bakom ditt bloggnamn
Dag 03- Ett foto på dig och dina vänner
Dag 04- En dålig vana du har
Dag 05- Ett foto på en plats du varit på
Dag 06- Din favoritidol och varför
Dag 07- En bild på något eller någon som har stor inverkan på dig
Dag 08- Månadens mål med förklaring
Dag 09- Något som gjort dig stolt de senaste dagarna
Dag 10- Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg
Dag 11- Ett annat foto på dig och dina vänner
Dag 12- Varför började du blogga?
Dag 13- En bild på ditt hem
Dag 14- Ett foto på dig och din familj
Dag 15- Sätt din ipod/mp3/etc på shuffle och lista de 10 första låtarna.
Dag 16- Ett foto på dig själv
Dag 17- Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?
Dag 18- Planer/drömmar/mål du har
Dag 19- Smeknamn du har och varför
Dag 20- Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?
Dag 21- Ett foto på något som gör dig lycklig
Dag 22- Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?
Dag 23- Vad har du sug efter?
Dag 24- Ett brev till dina föräldrar
Dag 25- Vad finns i din väska?
Dag 26- Din favorittid på året?
Dag 27- Varför gör du den här 30-dagarsutmaningen?
Dag 28- Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?
Dag 29- Vad har du lärt dig denna månad?
Dag 30- Din favoritlåt?


Mimer är bra långsamma

"Du har inte blivit erbjuden visning av lägenheten i första omgången. Ha gärna kvar din intresseanmälan. Vi kontaktar dig om du kommer på tur."

Blä, jag blir så trött. Om dom inte ens kan erbjuda alla som söker en visning trots vad som står i min ansökan eller inte, dom borde kunna ge människan en chans oavsett vem eller vad det är som kommer att betala hyran, oavsett om man har jobb eller inte. Alla människor är värda en chans även om det alltid finns människor som kommer att vara "högre" än dig, så alla är faktiskt lika mycket värda. Så är det!

Det här med lägenhet går inte så snabbt som jag hade tänkt mig, jag ska ta och ringa Ikano snart och berätta hur det ligger till, så man kanske har några procents större chans till att få en lägenhet. Sen ska jag även ringa privatföretag och kika hur det ligger till med lediga lägenheter på den fronten.

Jag kan helt enkelt bara vänta och hoppas!
Wish me good luck, det behövs i såna tider :)



Vivo



Min gamla kärlek återfunnen på Sanna Ahlms facebook. Fan vad jag blev glá, ingen mer än jag och Sanna som känner igen den här låten från förr?!

Torsk på vaniljthé

Det känns ju bättre i halsen av thé och jag har ju absolut en favoritsmak och det är vanilj! Michaelas förtjänst, minns att hon bjöd mig på det för någon månad sen, innan dess hade jag inte ens druckit det. Och där satt den! Perfect match måste jag säga, godaste som finns. Så förstår jag ju inte hur folk kan välja bort mjölken och sockret, utan det smakar inte ens thé som thé.



Efter jag slutar ska jag möta Michaela och så ska vi gå och simma några längder, basta och sola, kanske vi svänger förbi H&M och köper oss en varsin ansiktsmask, fasen vad härligt. Det var längesen man var i en bassäng och badade, jag minns inte ens. Men skönt ska det bli! Och nyttigt äre också :)

Inatt sov jag hos min käresta pojkvän, vi skulle se Saw 5 och 6 för att efter det gå på 7an i 3D i veckan, undra hur det ska gå. Jag som aldrig någonsin har sett en film i 3D och så blir Saw den första att se, men det ska bli spännande, hoppas bara på att den är bra. Men tydligen så är det den sista filmen, kanske bara är skönt. Pusselbitar hit och dit i 114 filmer vore ganska tråkigt, men ser fram emot det. Somnade dock under 6an men vad gör det?


Allhelgonahelg?

Jag och Michaela skulle ta en promenad till Hovdestalund igår kväll för det är ju så fint när alla ljus är tända på Alla helgona helgen, men nej. Den är ju visst nästa helg, men vi gick dit ändå. Passande att gå till Robins grav, för idag är det två sen. För en vecka sedan var det två år sen, fast med Jim. Hur snabbt får tiden gå?

Michaela la ett hjärta vid sin mammas grav och jag ett ljus vid Robins:



Först var det krångligt att hitta honom i mörkret, då bad jag en bön (hehe). "Om du finns här, visa mig ett tecken." Sen blev kameran konstig, det gick inte att ta kort på just hans grav, så gick vi över till en annan grav med samma ljus, inga problem. Och sen tillbaka och då berättade jag om min "bön" till honom - hjälp! Fast vem vet, man kan ju inbilla sig och fantisera, men det kändes. Han var definitivt där :)



Ja, ni ser ju själva

RSS 2.0