Bättre snabbmat

Inte hunnit göra en matlåda? Glömt den hemma?

Det absolut sämsta du kan göra då är att inte äta alls, och det gäller även oss som vill gå ner i vikt. Kom ihåg det! Det finns faktiskt snabbmat som är helt okej. Ni ska få lite tips från mig (som jag hittat från sidan jag även tipsade om för ett tag sen) så det blir enklare för dig att välja rätt snabbmat.

Välj rätt matställe.
Välj lunchrestaurang före gatukök och hamburgerbarer. På dom flesta lunchrestauranger har du lite större urval av bättre mat, dessutom brukar det finnas tillgång till salladsbufféer. Väljer du fisk så bör den inte vara friterad.

Drick vatten till maten.
Gör det enkelt för dig när du ska välja måltidsdryck – välj alltid vatten framför söta safter eller läsk. Även lingondrickan som vanligen serveras på många lunchställen innehåller mycket kcal.

Ät innan lunch.
Var inte för hungrig när du kommer till restaurangen – se till att du ätit en bra frukost och helst ett mellanmål tidigare på dagen. Detta minimerar riskerna för den där ”farliga” hungern. Den hunger som brukar komma när man slarvat med maten tidigare är svår att stå emot, det blir ofta inte du som själv som bestämmer vad du ska äta, utan din reptilhjärna som signalerar mat, fett, socker, fort, mycket! Samma sak kan hända vid för- eller eftermiddagsfikat på jobbet, när du slarvat med maten tidigare på dagen. Inte lätt att stå emot, här luras man lätt in i fällan!

  • Ät långsamt så du hinner känna efter om och när du blir mätt.
  • Ät det goda först.
  • Du måste inte äta upp allt på tallriken.
  • Ta rikligt från salladsbuffén men skippa feta dressingar.
  • Byt ut pommes frites mot t.ex. minimorötter.
  • Unvik majonäsbaserade röror såsom räkröra, skagenröra, skinkröra m.fl.
  • Undvik pajer, pizza och gratänger med ost och grädde.
  • Ta inte för mycket sås då det ofta är en stor kalori och fettbov.
  • Sushi är ok men komplettera gärna med sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0