Tacokväll

Det har blivit lite mycket tacos här i stugan på senaste tiden men tänker man efter så är det inte så onyttigt, dessutom har vi kört på en "snåltaco" dvs inte alla ingridienser man egentligen skulle kunna ha, såsen klarar man sig dock inte utan. Min tacotallrik ser alltid densamma ut, alltihop i en enda stor röra, that's what I like the most.

 

Tittade på Felon på TV1000 för ett tag sen, såg ni den? Om ni inte gjorde, too bad for you guys. Ännu ett filmtips! Kan snart börja ta betalt, skämtåsido. Märker ni förresten att jag gottgör er? Tredje inlägget för idag om jag har räknat rätt, mestadels om massa oviktiga saker men det är ju ändå min blogg. Haha! När jag väl börjar skriva så flöder det verkligen på... I några dagar ;) Avslutar med en mening från Michael Jackssons låt - Man in the mirror. Bästa stycket! Och nu säger jag godnatt.

If you wanna make the world a better place,
take a look at yourself and then make a change

Filmtips

Man on fire får av mig 10/10 poäng, full pott!



Jag har sett den flera flera gånger men igår skulle jag och Michaela titta på den. Hon var lite skeptisk i början (har nämligen frågat henne fler än en gång men igår blev det av). Man kan lätt tro att det är värsta actionrullen men det är inte så, inte hela tiden. Hade det vart så hade jag nog inte gillat den så mycket som jag gör. Det här är en av mina absoluta favoritfilmer.

Huvudrollerna spelas av Denzel Washington och Dakota Fanning.

Filmen utspelar sig i Mexico. Creasy (Denzel) har tappat livsgnistan och en dag blir han erbjuden ett jobb som livvakt åt en flicka vid namn Lupita "Pita" (Dakota) med tanke på att under sex dagar blev runt 20 barn kidnappade. Alla hade en livvakt! I början känner han sig skeptisk för att Pita inte bara vill ha Creasy som sin livvakt utan vill även vara hans vän. Hon märker att han är ledsen och sorgsen. Hans jobb är att skydda henne till varje pris. Det gör han - och mycket mer!

Det är en känslig film och den är lång (drygt två timmar) men är värd varenda sekund. Man får följa med i deras relation som blir mycket starkare än vad någon av dom nånsin hade trott från början. Gillar ni såna här filmer borde ni se den med en gång!


Bad update

Jag vet att jag suger, det här med bloggen går verkligen i perioder. Nu har jag fan inte bloggat på hela helgen och vissa gånger bloggar jag några gånger varje dag, 12 styckna besökare dom här dagarna, inte konstigt när det inte funnits något nytt att läsa om, hoppas resten kommer tillbaka strax :) skärpning ja.

Jag har vart hemma idag, vaknade med huvudvärk vilket jag har gjort ganska ofta den senaste tiden, jag har tid hos doktorn på torsdag. Någon som har migrän och kan lämna en kommentar? Vill veta syndromen. Har nämligen vart hos doktorn/akuten för min huvudvärk förr och dom har aldrig hittat något fel men den här gången tänker jag inte ge upp så lätt för såhär kan jag inte gå runt längre!

Jag sov hos Joel hela helgen och har tyvärr glömt min kamera där så vad som hände i fredags får ni reda på sen (om det nu blir så, haha) för bilder finns på kameran så nu har jag inget roligt att bjuda er på så ni får se en bild från kryssningen som inte har nånting med det här inlägget att göra förövrigt.

 

Något sånt här blir det inte på ett tag då min sambo har åkt på halsfluss eller liknande. Numera pratar vi inte i ansiktet på varann utan snarare "bakom ryggarna på varann" haha! Joel hade feber och är förkyld han också (det blev förstås lite pussande ändå) men jag hoppas jag slipper sjukan då jag tänkte åka till Karlskoga i helgen och hälsa på min storebror, det är nästan ett måste för mig!

JAG TÄNKER INTE BLI SJUK


Film

Jag tittade på Veronika bestämmer sig för att dö/Veronika decides to die igår. Den tyckte jag om!



Den handlar om en ung kvinna med fast jobb och ordnad ekonomi, familj, vänner och beundrare men hon känner att det är något som saknas, så Veronika bestämmer sig en dag för att ta sitt liv med hjälp av tabletter - och misslyckas! Därefter får man följa med henne till akuten och därefter vaknar hon upp på ett hem till för psykpatienter och där får hon även reda på att hennes hjärta är trasigt och Veronika har inte all tid i världen kvar längre utan bara ett par få veckor. Hon inser att varje dag räknas, att varje ögonblick räknas.

Någon som har sett den? Förstod inte slutet nämligen.

På kvällen tittade jag och Michaela på I rymden finns inga känslor. Den tyckte jag bara var allmänt konstig.



Jag kan knappt förklara vad den handlar om, men jag trodde inte att huvudpersonen Simon skulle sitta i en "burk" (den ni ser på bilden) och ha Aspbergersyndrom. I den där lilla "burken" finns hans egna rymd och han verkade sitta där när han var arg och ingen fick lyfta på locket för då blev han tokig, det var hans storebror Sam som fick locka ut honom genom att prata som om Simon faktiskt var i rymden. "Earth connecting to Simon. Over!"

Jag vet inte hur jag ska förklara den här filmen, man måste ha sett den för att förstå men egentligen vill jag inte att någon ska titta på den för den är inte bra, men tänk er att jag faktiskt trodde att hela filmen gick ut på att visa den för människor som har Aspergersyndrom. Jag kände mig som en utvecklingsstörd när jag tittade på den. Så kan jag förklara. Punkt jävla slut

Sunshine

God morgon, god morgon!

Tänk att nu vaknade jag av mig själv trots att jag är sjukanmäld, men skönt är väl det. Vädret är ju inte så fruktansvärt idag utan det är ju lite morgonsol, iallafall utanför mitt fönster. Är det någon som vet om det är sådär iskallt ute idag eller om man faktiskt kan leva med det? För nu är våren efterlyst.

Arbetsförmedlingen(förnedringen) har skrivit ut mig. Dom hade skickat ett brev hem till mamma och skrivit att jag "inte har svarat på utsänd förfrågan" men grejen är att det här är det första brevet jag har fått utav dom, och inte ett enda mail. Och borde dom inte skicka ut fler än ett brev om det nu skulle kommit fel på posten, än bara ett där det står att jag är avskriven och måste ta personlig kontakt med dom? Jag tycker det är jättekonstigt.


Det skedde en liten olycka igår och jag vet att det ser vidrigt ut men det tycker vi inte här i stugan. Makrill på hårdmacka är underbart! Synen lurar litegranna bara. Tycker någon annan om makrill? Kan tänka mig att fler ogillar det

Vilken natt

Ta det inte fel nu, menar verkligen inte på ett positivt sätt, haha! Jag sov ju på bussen hem från Stockholm, och jag vaknade vid 12.30 igår på dagen, så jag visste väl mer eller mindre att det skulle bli kämpigt att kunna somna även om jag var allt ifrån pigg. Jag kunde somna, visst. Gick och la mig 22.30 och somnade vid 23.00 och därefter vaknade jag säkert 15 gånger och det tog tid innan jag kunde somna om. Vilket helvete att ligga i ett kolsvart rum och inte kunna sova men att ge sig fan på att man måste sova. Huvudvärk hade jag när jag la mig också, den lär komma tillbaka snart igen om jag känner mig själv rätt. Så för att vara på den säkra sidan är jag hemma idag, jag kunde verkligen inte ta mig upp, jag kunde inte ens öppna ögonen...

Mina naglar har börjat växa igen, det är ett mirakel. Jag har använt stopp och väx ett bra tag nu (tippar på ungefär två veckor) och det hjälper verkligen, det smakar skit rent ut sagt och det gör jävligt ont när man som jag, har sår på hela nagelbanden. Aow men det är så värt det, snart så :)

  
Verkligen ett tips för er utan naglar!


And i'm back

Och jag lever. Jag har dock huvudvärk än men det värsta är över iallafall kan jag säga. La årets kräka i en påse i vår hytt, fräsch tjej. Jag kan säga att det inte var så många ungdomar på båten, dom flesta hade rullator eller käpp. Oxfilén vi fick var rosa och jag kan absolut inte äta rosa eller blodigt kött så det gick väl sådär. Lyxsviten för 4000:- var helt jävla underbar. Två rum och ett flott badrum, dubbelsäng och plasma-tv, helt okej liksom om jag får säga det själv. Jag slänger upp en några så ni får ta en liten del av min resa :) 

Nej, jag ångrade mig. Hade lagt upp ett antal bilder men jag tog bort dom. Det går segt och jag laddar upp massvis med bilder på Facebook, datorn segar så ni får nöja er med den här bilden. Får lägga upp lite då och då om ni känner att ni vill se, här dansade gummorna och gubbarna, kände inte att jag ville dansa vals/tryckare eller bugg, körde på en egen stil


I'm leaving

för en kryssning mot Åland med Cinderella, om jag har förstått det rätt. Bussen från centralstation rullar iväg 13.20 så jag tänkte inte sitta och sega vid datorn men ett snabbt inlägg kan inte skada. Återkommer imorgon igen, 24 timmar borde ni klara er utan mig? ;)

Hålls på och testas kläder för fulla rullar här hemma, jag ska strax platta håret som tar halva dagen med tanke på att det är så tjockt och långt, fy faderullan! Tänkte inte ta med mig nånting överhuvudtaget, bara det nödvändigaste och ha på mig det jag ska ha under hela resan. Det måste ju kännas skönast så, att komma utan packning. Vi får ju dessutom gå på båten en timme innan alla andra gör't så det känns underbart. Det värsta med kryssningar är den långa kön till allting, efter den kan man pusta ut. Men nu slipper vi. Awesome!

En låt ni borde lyssna på om ni ska iväg och festa: Combayah - Fantasy dreamworld, ni kan känna igen den från Fucking Åmål. Sök på Spotify eller Youtube och lyssna vetja.


(bild från nyårsafton) men skål allihopa!


Mammabesök

Körde ett pass på gymmet i 1,15 timme. Tyckte det kändes jättejobbigt när jag var på väg dit men väl på startmaskinen (gåbandet) så känner jag mig redan motiverad och därefter känns det lätt som en plätt. Jag tycker tiden går snabbt på gymmet, tänker bara "en till orkar jag, en till" Och det gör man faktiskt. You should try! Lura kroppen lite sisådär och berätta att det snart är över så känns det som om man orkar dubbelt så länge till. Ett jättebra tips, haha.

Åkte därefter hem till mamma, gjorde iordning lite pytt i panna och ett stekt ägg till oss. Mums för husmanskost, håller ni inte med mig? Visst, jag älskar pizza och kebabtallrikar hit och dit, även kinamat och Spicy hot. Men i slutändan tröttnar man på allt flottigt och bara vill äta husmanskost, önska det vore så 24 7 vilket det dock inte är.

 

Mamma hade lånat en pälsjacka av min moster som är från förr i tiden någon gång, när exakt vet jag inte. Tyckte det var roligt att prova den, jag gillar ju päls även om man skulle få tomater kastade på sig om man gick utanför dörren med den där. Vad tycker ni om päls?

Bilden på kaggen lägger jag upp för att ni ska se vad det är jag vill bli av med, jag har lovehandles (syns kanske inte på bilden), så förstår ni nog vad jag menar med "bulan" längst ner på magen, det är just det området jag vill träna bort. Men jag undrar om ni kanske har något tips till mig, bästa sättet att träna bort sin mage på? Jag gör självklart situps, knäböj och en annan magövning jag inte riktigt kan förklara utan bild till, men tänkte om något annat ni vet biter på just det :)


Ett peppinlägg

Eftersom jag ska iväg på ett gympass senare i eftermiddag tänkte jag passa på att skriva ett inlägg som peppar upp mig själv, och även er!

Jag gymmar en gång i veckan och visst är det bättre än ingenting men även tycker jag att flera gånger i veckan skulle göra mig mer gott, och därför ska jag börja flera dagar i veckan (minst två dagar + en simdag/badmintondag) Det skulle få mig att kunna tänka bort godis och chips automatiskt. Man kommer på andra tankar när kroppen förändrats, that's it. Och visst är det svårt att nå dit, det vet jag. Så finns det annan träning än bara gym, t.ex så ska jag och några tjejkompisar börja hyra en badmintonbana en gång i veckan och träna på det viset. Träning som du tycker är roligt och kan tänka dig att syssla med är bra träning, tänk på det.

t.ex badminton eller rundpingis.

Så finns det tusentals människor som vill gå ner i vikt men som inte orkar. Det tycker jag är helt insane. Vill man gå ner i vikt och verkligen tänker på att satsa på det, så gör man det. Man kan inte inbilla sig att man går ner i vikt utan man måste faktiskt ändra matvanorna och börja röra på sig! Dra ur tummarna ur röven nån gång och sitt inte bara hemma och tänk "åh jag vill gå ner i vikt" och sen aldrig göra något åt det. Då kommer sommaren, en gång om året som ni vet och då är det försent. För alla tänker ju att man vill ha drömkroppen på sommaren, inte sant?

När man väl är på gymmet är det inte så jobbigt som man tror. Det svåra är faktiskt att ta sig dit. Så är det iallafall för mig. Skriver ju hela det här inlägget utifrån mig själv, så ni inte missförstår mig. Jag kommer alltid till gymmet, börjar med uppvärmning och då går jag på bandet. Tänk på att förbränningen startar efter tjugo minuter! Så gör som jag, ta dom första tjugo minutrarna som uppvärmning :)



Ett tips: ha en motivering.

På bilden ovan ser ni min motivering, Jessica Alba
som har en sjujävla kropp man bara kan drömma
om. Men hon motiverar mig som världens vackraste
kvinna i mina ögon!

En trogen



Hela det här inlägget är tillängnat Walid, sjukare människa får man leta efter. Men jag säger som honom. Släng dig i väggen Kenza! ;) Bra att jag har en trogen läsare som läser vad jag än skriver om och lyssna här, han tycker fan jag är bra på riktigt! Han följer den här bloggen, följer... Stalker!

Måndagmorgon

Jag sitter med en kopp körsbärs-thé och funderar på var jag kan söka praktik. Jag vet att jag måste för att inte fastna i Tjej och killcentrum (ungefär som Jobbcentrum, söka-jobb-ställe kan man säga), så frågan är vad jag vill hålla på med. Jag är väldigt kräsen när det gäller praktik - folk utnyttjar praktikanter, svårt att komma in i kollega-systemet, får man jobb eller inte? Ja ni förstår. Något jag kan tänka mig är något mysigt litet ställe i stan (eller någon annanstans om förslag finns), ett café eller restaurang av något slag. Hjälp mig! Tänk nu på att jag bor i Västerås :)

Någon som har praktiserat/jobbat/jobbar på Kalles?

Jag ska göra ett litet kort i Paint som jag kan ha som tillgång till gymmet-grej, för idag ska jag dra iväg och pumpa lite rumpa osv. Syndade ju igår och idag ligger inte samvetet på topp ska ni veta. Nu jäklar ska jag köra! Fettet ska bort och musklerna in. Så börjar jag, Michaela, Jenny och Emma att spela badminton på torsdag (alltså inte gå i något lag utan bara hyra en bana, en gång i veckan) kul träning = bra träning!

Imorgon blir det kryssning, jag vet inte med vilken båt eller var vi ska men spelar det någon roll egentligen? 24 timmar som 24 timmar. Jag dricker ju inte alltför ofta så jag är lite rädd för baksmällan. Jag tar komp och är ledig både tisdag och onsdag vilket är väldigt skönt. Hoppas bara inte att jag börjar supa på onsdagen så jag får ta en bakfylla på torsdagen igen. Någon annan som ska på kryssning imorgon?


Visst blir det jättefina bilder på vintern men det betyder
inte att jag inte är trött på snö, slask och minusgrader!

Syndar ikväll

Jag kom till Michaela för en stund sen, jag har vart hos min man i 24 timmar ungefär. Har tvingat han och tittat på Sommaren med Göran och Bröderna Karlsson (han är inte en sån som gillar svensk film överhuvudtaget) men dom tyckte han var helt okej iallafall! Vaknade med huvudvärk som vanligt, nu är det något fel. Tur att jag har tid hos min läkare för det, så ofta som jag haft huvudvärk nu på senaste tiden är inte rimligt ens för mig som ändå har huvudvärk ganska ofta. Migrän på G?

    
(Klicka bara på bilderna för att se dom större)

Och ikväll blir det Johan Falk och kanske någon barnfilm, Michaela lånade en box med Barnen i Bullerbyn, Pippi på dom sju haven, Madicken och Ronja Rövardotter av sin syster för ett tag sen, lycka! Så jag tänkte att vi kunde lyxa till det med lite godis, och jag fick min vilja igenom, två gånger på en dag. Lycka x2! Imorgon blir det en sväng till gymmet också bara för det, för imorgon är det slut på onyttigheter.

Men visst har jag världens bästa godissmak?


Update

Var till Siba igår och frågade dom om problemet i min kamera (som jag köpte iförrgår), det stod något om error och så gick det inte att ta bilder med den. När jag kom dit så var dom tre styckna som inte heller visste vad det betydde trots att dom alla jobbar där. Så dom var tvungna att googla vilket var lite skrattretande. Dom testade att byta minneskort och det fungerade fortfarande inte. Efter en liten tids luskande kom dom underfund med att det var något med att jag måste gå in på inställningar och återställa kameran efter jag hade lagt över bilder från den till datorn. Hur sjukt är det inte att dom först inte hade någon aning om vad felet var, och sen att dom inte bara gav mig ett nytt minneskort istället om det nu var fel på det jag har nu, så att jag måste gå in och återställa minneskortet? Haha, så sjukt. För händer det något mer med kameran, så kan jag garantera att jag är där på en kvart ännu en gång!

Roligt att det var så många som faktiskt läste inlägget om Siba jag skrev igår, att det spred sig så snabbt. Fick även en hel del kommentarer, mestadels handlade dom om att dom förstod mig, att Siba lurar folk och att man måste passa sig osv, också härligt att folk faktiskt vet att Siba är riktiga luringar!

Varning för Siba

Igår åkte jag och Michaela till Siba som sagt. Fick med mig en kamera hem, inte den jag hade väntat på men den var snarlika, fast med AA-batterier istället för ett uppladdningsbart som jag ville ha, men tänkte att jag kunde leva med det. Fast det tog sin lilla tid, vi fick stå och resonera och försöka komma fram till något rimligt det fanns att göra så jag fick den här kameran och ett minneskort på köpet. Men det gick dom back ungefär 100:- på, värt för dom, mindre värt för mig. Hade velat kräva en kamera för 3000:-

Här är kameran jag fick med mig. En Samsung ES30.

Men nu till grejen. Vet ni vad som hände senare när vi kom hem, när jag testade kameran osv? Efter ett tag gick det inte att ta kort längre och stod på displayen "ECF Full Error" och det står där fortfarande. Jag måste alltså (i snöovädret) ta mig ut till Hälla och Siba ännu en jävla gång, fråga vad fan felet är och kräva en ny kamera. Trots att det inte var den här kameran jag ville ha så får jag väl nöja mig med en likadan fast jag bara stör mig på att det inte är rätt kamera. Bara av att den här har AA-batterin stör jag mig, för att den är tjockare och tyngre än vad den jag skulle haft från början...

Jag har väntat på en kamera sedan veckan innan jul, dom skulle ringa mig (det är två styckna som har mitt telefonnummer), jag har vart där tre gånger och frågat om den har kommit in medan dom bara har sagt att den är på väg och att dom inte kan se exakt när den kommer in. Jaja, tänkte jag. Nu fick jag nog och kände att jag bara skulle ha med mig en kamerajävel hem, så händer det här.

Ska det ens få hända?

Blir jag inte nöjd efter mötet som blir av idag, känner jag nog för att stämma dom. Och även gå upp till VLT, skriva ut några sidor om just det här och fråga om någon är intresserad av att skriva om det. Det skulle säkert kunna hända för det här är helt sinnesvrickat tycker jag personligen. Jag ska aldrig handla på Siba igen, råder er till att agera detsamma sålänge ni vill hålla er borta från strul


Spotifywar

Tänker på en praktikplats, jag står still här på Tjej och kill och behöver komma ut på lite praktik imellanåt. Är det någon som har förslag? (Gärna på ett ställe där chansen finns att man får jobb efteråt), på något fik eller restaurang eller liknande. Hade helst önskat mig ett jobb om det nu gick men det finns faktiskt inte så värst mycket att söka.

Satt vid Spotify härifrån och Michaela hemifrån, ni kan ju gissa om det blev krig? Tänkte mig inte för först utan playa låten om och om igen, och därefter kom jag på att det är ju Michaela i Skerike som spökar! Så nu har vi kontakt på Facebookchatten och kör varannan låt. Det kallar jag samarbete.

Väntar på syrran, Emma och Wille nu som skulle komma hit en sväng för dom ska in till Västerås. Och sen kommer Michaela ner på en kopp thé strax innan jag slutar och sen far vi till Hälla, Siba och Elgiganten var det tänkt. Lilla computern måste läggas in på observation (haha) för hon har fått några konstiga virus och infektioner, ingen av oss är ju speciellt bra på engelska så vi får väl se vad problemet är. Siba ska få en utskällning tänkte jag, hur kan man sätta ut en vara på reklam som man inte ens har inne i affären? Nu har jag väntat sen veckan innan jul på en kamera som aldrig har funnits på lagret och förmodligen inte kommer komma in heller. Typiskt!

Fungerar dom här?



Eller dom här?


Just nu

Sitter och sneglar på Family guy i vardagsrummet, har två laxfiléer i micron för jag och Michaela skulle äta lax-pasta idag vilket är väldigt gott och var väldigt längesen. Har kommit fram till att jag gillar fullkornspasta bättre än vanlig. Och jag ser verkligen fram emot mat då jag har fått i mig två mandariner idag. Hunger på hög nivå! Får göra det bästa av min situation då Michaela blev plötsligt inringt på jobb.

 

Just nu, sitter som en mumie inlindad i en filt med mina bästa tofflor och datorn i knät och väntar på att något ska hända :) haha, typiskt och tragiskt. Då vet ni vad jag gör ikväll då, tittar på film? Äter? Målar naglarna med stopp och väx? Ja, typ så


Challas, idioter

Vet ni vad kärringen säger när jag ringer och berättar om mitt senaste huvudvärksanfall som höll på i drygt 26 timmar, även när jag tagit många olika värktabletter och sov, vaknade och sov igen? Att jag ska vänta tills det blir så pass jobbig huvudvärk ännu en gång och sedan höra av mig till Citypraktiken och därefter få en tid.

Nej vet ni vad. Jag berättade då att jag hade åkt upp till akuten för min huvudvärk och att det här inte kändes som en vanlig huvudvärk som släppte efter någon timma, utan det höll på i över ett dygn. Då är det något som inte stämmer, håller ni inte med mig? Nej hoppas hon kände sig dum, om man fått sådär en gång vill man gärna inte få det igen, vadå vänta tills det blir samma som då? Nej fan vad bedrövligt, sjuk jävel. Då blev jag arg!

Slutade iallafall med att jag fick en tid ;)

Överkänslig

Imorse sjukanmälde jag mig för jag kände av exakt samma huvudvärk "pannvärk" som jag hade i helgen och var livrädd över att det skulle spräcka ut på samma sätt men jag hann känna av innan den kom och tog så snabbt en Alvedon, det var samma imorse men nu är det helt okej, så nu sitter jag på Tjej och kill, ska ta min lunch nu och springa upp och köpa en sallad. Mensvärk har jag iallafall, kan man bli överkänslig av det? I don't know actually men det känns så.

Känner att jag är sur, irriterad, ledsen och arg idag. Allt på samma gång. Jag vet inte vad det beror på, tänkte jag skulle ringa Citypraktiken så dom kan reda ut mitt huvud en gång för alla eftersom det inte verkar som om det blivit gjort på rätt sätt förr, har jag sån här huvudvärk och har huvudvärk ofta överhuvudtaget så känns det som om dom borde hitta något fel någon jävla gång.

Är det någon som vet vad som biter bäst på migrän (om det är det jag har) Alvedon, Ipren, Samarin eller vad?



Vilket pass

Utnyttjade gymmet 1,5 timme idag och det känns i kroppen, sen får man lida pin för att man ska bli fin. Förra veckans träningsvärk satt kvar i några dagar och nu lär det bli några grader värre och det ser jag inte fram emot, missade visst stretchning också så man får väl sota för det här. Efter det skänkte jag mig själv en sol i Växhuset så man ser mänsklig ut :) fan vad peppad jag var idag!

Tänkte visa er vad det är jag gör på gymmet, just nu gymmar jag med Tjej och killcentrum en gång i veckan men blir fler för jag ska nämligen få ett eget kort för att jag vill gymma på fritiden så mer blire, det är iallafall på Herrgärdet och inte så stort men finns vad jag behöver för fettförbränning känns det som:
 
  
  

Roddmaskin, vibbmaskin, situpsbräda, gåband osv. Hantlarna har jag på axeln och vrider fram, tillbaka, fram, tillbaka på magen för det är bra för "lovehandles" ska ni veta ;) blink! Och efter den promenaden på 30 minuter hade (har) jag så ont i fötterna för jag gick/joggade barfota. Stackars fötter...

Nu ska jag hoppa in i duschen och tajma Halv åtta hos mig precis efter. Hare, tjatja!


Hålligång

Jag ska gå på lunch snart, ville bara uppdatera en snabbis. Tog med mig gårdagens rester vi blev bjudna på hos moder som fyllde år igår, lövbiff, pommes, rödvin och beasås. Mm! Idag fyller även min moster år, så jag grattar er båda, komiskt att vara systrar och fylla år såhär precis efter varandra. Firar med Galaxee nästa vecka. Blir nog ett jävla hålligång för familjen Pettersson/Annorlunda hahaha!

Tänkte mysa ner mig i soffan till Desperate housewife så passa på nu ni andra som har lunch, det slutar 12.40 och därefter vid 13-snåret blir det iväg till gymmet och köra slut på mig igen, vecka efter vecka. Träningsvärken efter den hemska magövningen Paolina lärde mig sitter nästan tamigfan kvar tills det är dags för gym igen, men det är fint, då vet man att det händer något! Nu har jag vart inne på lite fusk ioförsig men det är det som ska bort nu, idag. Jag är på G


Kissidissdiss



Jag bara måste lägga upp den här printen på min blogg. Fråga: hur sjuk får en människa bli som låter bli att klippa sin chihuahuas klor endast för att kunna måla klorna rosa? I din egna favoritfärg, ni kan säkert gissa er fram till vem av alla stora bloggerskor det här är.

Paow, Hugo och Tyra
är mina enda krav, det är dom bloggarna jag bara måste ha min dagliga dos av, ibland även Kenza. Men ibland (uttråkad) så går jag in på "Sveriges största bloggerska - Kissie" som hon själv säger det alltså, och där får man den sista underhållningen man letar efter. Jag tycker personligen inte om henne, hon verkar inte frisk men underhållning - det har jag aldrig sagt något om!

Det som är roligt med Kiss-i är hennes sjuka idéer, hennes bilder hon klipper bort insidan av låren i Paint, hennes provoceringar, hennes diet som består av knäckemackor, barnmat och bantningspiller. Hon är bara för mycket om man säger så, och är det underhållning och en sjuk blogg ni letar efter så har ni henne här

Nordmans bästa!









Ta det inte fel, jag sitter inte och lyssnar på Nordman, Sarek och Lena PH
hela dagarna men när det kommer till Nordman blir jag nästan knäsvag.
Jag tycker han är riktigt grym, här är ju dock bara hans "standard-låtar"
som jag tycker är bäst, men har ni inte hört Djävul eller Gud, så lyssna nu!

Han kan verkligen det här med texter tycker jag, rösten har han å +++++

Wonderful thé



Fick en trevlig överraskning av Hijo tidigare, vilket litet glädjeskott den jycken är. Man kan bara avguda han! Då blev Hanna glad för dagen. Jag och Paolina har vart och inhandlat lite frukost, blockljus och thé, gick till Chai som ligger i Igor där dom har många lösviktthéer som bara luktar helt gudomligt. Vi fick med oss körsbär och svenska bär som jag sitter med just nu, helt oemotståndligt gott måste jag säga. Mitt dagens tips är att springa och köpa ett hekto om man är thémänniska :) annars också förresten!

Tänkte ringa lägenhetsmannen nu och boka ett litet besök för att titta på lägenheten och prata ihop oss lite. Nervös spänning kallar jag det. Sen ska jag till mamma som fyller år idag, och sen bär jag av till min underbara älskade J!

Återställd!

Jag fick en smällande huvudvärk runt hela pannan i lördags kväll, somnade och vaknade med huvudvärk och så höll det på några gånger tills jag gick upp men huvudvärken satt kvar till igår kväll, så jag hade ett såkallat migränanfall i 24 timmar om inte mer, jag har blivit transporterad av ambulans till akuten pga min huvudvärk en gång förut och det var det jobbigaste jag vart med om, har kollat upp min huvudvärk förut men dom har aldrig hittat något fel, men nu ska jag ringa och tjata på dom imorgon (är hemma och kurerar mig idag för säkerhetens skull) för nu måste dom hitta något, migrän eller vad som helst. Skulle vara skönt att iallafall veta varför man har ont i huvudet liksom


Step brothers

Vaknade visst runt 12.30 idag och jag har ingen aning om varför det blev så sent, mamma väckte mig några gånger för hjälp inatt, visst. Men jag brukar inte vara den som vaknar sent oavsett, ångest. Sitter hemma hos Nettan än, blir väl kvar här kan jag tro. Undra hur länge ryggskott eller vad det nu är, sitter kvar? Usch vad hemskt, jag vill aldrig få det när jag ser på mamma hur hon går omkring som en vandrande pinne... Jobbigt!

Har laddat hem Step brothers, har sett den med Joel två(?) gånger tror jag men jag älskar den, det är inte ofta jag skrattar högt åt en film men den här gången klickade det verkligen. En typisk komedi som jag verkligen tycker är rolig, har ni inte sett den? Då har ni missat något, så mitt tips är att se den :)


Uppåtrus

Sitter nu hemma hos Nettan och ska agera sjuksyster här inatt för att Nettan ska iväg och jobba inatt (det är hon som innan mig agerat sjuksyster så nu byter jag av henne). Mamma har nämligen fått ryggskott eller något liknande och kan knappt röra sig själv och då är det bra att man har en dotter som hjälpande hand, det får bli sängläge hela kvällen med massa bra filmer kan jag tro och det skadar inte för min del...

Skulle i all hast kika min mail för jag har vart så ivrig hela dagen om att mannen med lägenheten ska svara på mitt mail och gissa vad?

Han har inga problem med min ålder eller mitt socialbidrag och min socialsekreterare har inte heller några problem utan behöver bara ett godkänt kontrakt från hans hyresvärd så det här ser riktigt ljust ut för min del, så snart kanske jag är Gideonsbergsbo igen vilket blir mycket trevligt, fram till oktober då men jag hoppas det ser lika ljust ut då, jag kanske har jobb? En ny lägenhet på g? Man vet aldrig säger jag, men nu ska jag inte vara för hastig men jag ville bara informera, det går bra nu, kompis det går bra nu :D

Dagens tips: ge aldrig upp!


Lägenhet?

Det är inte ofta jag är inne på just blocket och söker efter lägenhet, har varit det förut men ofta är det bara folk som vill hyra ut i andra hand i två-tre månader och då måste ju allt stämma - område, hyrespengar osv. Vilket det gjorde nu! Det var en man som ville hyra ut sin etta på 40 kvm på Gideonsberg (perfekt för mig!) som jag skrev till på en gång, och det visade sig att den fortfarande är ledig och då är det fram till oktober, då har jag även tid till att förhoppningsvis ha hittat en annan lägenhet och då har jag hunnit vara inskriven på sidor som Mimer, Akelius, M2gruppen längre och då har man ju även större chans och då har jag redan provat på hur det är att få bo själv också!

Nu får vi bara hoppas på att han godkänner mig som person, att jag är ung och lever på socialbidrag men å andra sidan är socialbidrag faktiskt ett säkert kort, ett jobb kan man bli sparkad ifrån vilket resulterar i att man inte kan betala hyran men jag är ett säkert kort, och jag hoppas jag får chansen att visa det för den här mannen och jag hoppas min socialsekreterare godkänner detta, isåntfall lär jag bli en helt ny människa med tanke på hur länge jag har längtat efter detta. Oh jag är lycklig och ivrig :) wish me luck!



Kycklinggryta

Det blev en matdag på Tjej och kill idag, vilken tur för det säger jag! För någon dag sen hittade jag ett recept på en mager kycklinggryta som inte innehåller så mycket kalorier (vilket är bra för mig som just nu räknar kalorier) så det var klart för mig att jag ville testa, jag hade Paolina som assistent och vilket jobb vi gjorde, det visade sig vara jättegott så jag är nu mätt och belåten + att jag fick med mig en redig matlåda som jag ska äta hos Joel sen, mmm! Vill ni ha receptet sen? Skitsamma, ni får det ändå!

Ska strax kila iväg till Arbetsförmedlingen, Citygross skulle tydligen komma dit och prata och berätta lite om vad dom gör osv om jag inte uppfattat det hela fel, kan ju ta och lyssna litegrann iallafall och sedan blir det för mig att möta upp Sara på stan och gå några varv, inte helt fel :)


Ett träningspass

Och inte vilket träningspass som helst utan jag höll på att avlida kände jag. Träna med Paolina själva så förstår ni hur jag menar, hon visade mig en jättebra magövning, låg på golvet och så skulle benen upp i luften och inte nudda marken sen när dom skulle ner och där låg man och kråla, upp ner, upp ner och ja ni förstår. Satan under gatan vad jobbigt det var men ack vad nöjd man är efteråt + en solning på det så nu känner jag mig mänsklig :)



Sen jag kom hem har jag diskat, duschat, plockat och donat och ätit en tonfisksallad så jag är nöjd, satt bänkad framför Halv åtta hos mig som tydligen började 17.25 konstigt nog, och sedan Vad blir det för mat. Jag och matlagningsprogram alltså, går verkligen ihop!


Bättre snabbmat

Inte hunnit göra en matlåda? Glömt den hemma?

Det absolut sämsta du kan göra då är att inte äta alls, och det gäller även oss som vill gå ner i vikt. Kom ihåg det! Det finns faktiskt snabbmat som är helt okej. Ni ska få lite tips från mig (som jag hittat från sidan jag även tipsade om för ett tag sen) så det blir enklare för dig att välja rätt snabbmat.

Välj rätt matställe.
Välj lunchrestaurang före gatukök och hamburgerbarer. På dom flesta lunchrestauranger har du lite större urval av bättre mat, dessutom brukar det finnas tillgång till salladsbufféer. Väljer du fisk så bör den inte vara friterad.

Drick vatten till maten.
Gör det enkelt för dig när du ska välja måltidsdryck – välj alltid vatten framför söta safter eller läsk. Även lingondrickan som vanligen serveras på många lunchställen innehåller mycket kcal.

Ät innan lunch.
Var inte för hungrig när du kommer till restaurangen – se till att du ätit en bra frukost och helst ett mellanmål tidigare på dagen. Detta minimerar riskerna för den där ”farliga” hungern. Den hunger som brukar komma när man slarvat med maten tidigare är svår att stå emot, det blir ofta inte du som själv som bestämmer vad du ska äta, utan din reptilhjärna som signalerar mat, fett, socker, fort, mycket! Samma sak kan hända vid för- eller eftermiddagsfikat på jobbet, när du slarvat med maten tidigare på dagen. Inte lätt att stå emot, här luras man lätt in i fällan!

  • Ät långsamt så du hinner känna efter om och när du blir mätt.
  • Ät det goda först.
  • Du måste inte äta upp allt på tallriken.
  • Ta rikligt från salladsbuffén men skippa feta dressingar.
  • Byt ut pommes frites mot t.ex. minimorötter.
  • Unvik majonäsbaserade röror såsom räkröra, skagenröra, skinkröra m.fl.
  • Undvik pajer, pizza och gratänger med ost och grädde.
  • Ta inte för mycket sås då det ofta är en stor kalori och fettbov.
  • Sushi är ok men komplettera gärna med sallad.


Pass på Siba!

Det är tre veckor sedan idag jag var in på Siba, valde ut en kamera och satte mig i väntekö, och än har dom inte ringt och berättat den glada nyheten om att min kamera har kommit in. Jag har däremot vart där två gånger och frågat vad det är som händer, varav en gång har dom skämts och frågat om jag vill ha en annan kamera för högre pris men dåligare kvalité och nej tack, jag avstår och väntar.

Ringde dit tidigare men det är klart kösystem och vem orkar sitta och vänta på sin tur? Tur att jag kunde lämna mitt telefonnummer och så sa svararen att dom ringer upp mig under dagen, nu är klockan 17.30 och vi får se hur det slutar... Förmodligen inget samtal alls, tycker ändå dom borde kunna ringa och berätta för mig hur läget ligger till och en ursäkt krävs!

Så hade dom ett erbjudande på just den kameran "köp den här och få en fotoram på köpet, värde 499" vilket förmodligen inte kommer gå när det har gått så pass lång tid som det har! Fy fan.

Skippa att välja en kamera på Siba om den inte finns i lager är mitt tips.



Hos oss får du råd, visst. Det är sant, men frågan är om det är värt att vänta den tid det "tar"?! Big mistake tyvärr :( 

Tomt på rubriker

Tjatjatja!

Sov hos mannen inatt och lyckligt nog blev det inte så mycket spel utan mycket jag. Mycket av mig. That's how I like it. Jag zappade förbi någon kanal och gjorde ett underbart upptäckande om att Coyote ugly skulle börja, happy me. Joel fick göra sitt medan jag tittade på tjejfilm men tillslut gav han sig och kröp ner under täcket han också, han har börjat plugga nu så imorse väckte han mig och så sällskapade vi på en promenad till stan.

Förresten! Jag kom på att vi tävlade i "Vem vet mest" ni vet frågeprogrammet som går på TV, gissa vem som vann?! En annan blev ganska tjurig och trodde att han gav mig poäng men gubbe lilla, jag var visst mer kunnig än du hihihi

Jag gick till soc och eftersom att jag är jätteglad idag så störde det mig inte alls att vänta i 30 minuter, med musik blir ju hela jävla livet annorlunda, inte sant? Lunchade nyss på en kycklingsallad jag tiggde till mig av mamma, mumma! Michaela ska till Marina 13.00 och jag 14.00 och hur perfekt är inte det? Hoppas vi får dom tiderna jämt, fan vad längesen med Marinabesök, wiii :)



Jag vill ha sommar, sommar och sol. Och en smörgåstårta! I'm out

Vecka 2

Går in i vecka 2 idag när det gäller mitt kaloriräknande, även om den där chipspåsen i lördags förstörde mycket för mig så är det trots allt en gång och en gång i veckan har jag tillåtit mig själv att äta även om jag inte är sugen varje vecka så är det ändå inga problem (får tänka på hur många gånger i veckan jag åt massa skit förut, typ 7/7). Så jag fortsätter, gym på onsdag och jag taggar till redan nu, nu jävla ska det hända något, något måste ske innan paniken sprider sig! Och nu säger jag inte att jag väger 20 kilo för mycket men jag vill bli av med det "onödiga" fettet som lovehandles och dallriga lår, inget fel med det :) hakar nog på Michaela för några simturer någon dag i veckan också!


Nu är jag verkligen trött på det här.
Jag vill ha vår - blommor som växer
och träd som blir gröna och doften
som blir annorlunda och varmare sol!

Så är det förresten fyra månader fyllt med kärlek mellan mig och Joel idag (som egentligen kunde vart ett år, fem månader och fem dagar men vi körde på en nystart) så jag hoppas att han tillåter massa mys idag istället för massa World of warcraft och Two and a half men, Joel i ett nötskal

Dagens



Väduren:

Du har kört fast med något, men det finns alltid en utväg för den just nu ovanligt fantasifulla Väduren.
Oxen:
Något har börjat utveckla sig på ett fördelaktigt sätt, men det gäller att du visar prov på framsynthet och envishet.
Tvillingarna:
Nu är det på tiden att du tar tag i det som verkligen intresserar dig - och visar att du vet vad du vill.
Kräftan:
Lyssna inte på de undanflykter en person kommer med - kräv istället att han/hon lägger korten på bordet.
Lejonet:
Står du nu inte vid ditt ord i ett speciellt sammanhang, riskerar du din framtida trovärdighet i en persons ögon.
Jungfrun:
Problem på hemmafronten kräver nu din uppmärksamhet - något nämnvärt stöd kan du inte förvänta dig.
Vågen:

Personliga kontakter kan nu bana väg för dig i något sammanhang - det gäller att du inte tvivlar på din kapacitet.
Skorpinjonen:
Du har svårt att samla tankarna kring sådant du borde inrikta dig på - möjligen har kärleken gett dig besvikelser.
Skytten:

Hur du ska lyckas med något beror på hur du förutseende du varit - och hur du lyckas hantera en överraskning.
Vattumannen:
Möjligheter öppnar sig nu, men det är nog klokt av dig att inte förvänta dig några mirakel.
Fiskarna:

Var alert och undvik att agera impulsivt. Din självtillit är god och ger dig kraft att stå emot påtryckningar.

Luffarnas konung

När det börjar bli slaskigt ute och fortfarande är kallt, när det är söndag och man inte har något att göra, det är skillnad från sommaren det. Vet ni vad man kan underhålla sig med när det är tider som denna? Film!

 

En pojke med rakt och rufsigt hår, bänkade mig i soffan framför Rasmus på luffen. Så mysig film, tänk om man levat på den tiden då. Fattig skulle man va, men det är synd om den som är fattig. Fan jag älskar gamla barnfilmer, vad händer med dom nyare filmerna? Känns som om dom bara slåss och krigar, haha. Vad töntig jag låter, men det är såhär en bra barnfilm ska se ut, det kan ni skriva upp som kämpar med barnprogrammen på Bolibompa och Cartoon network och allt vad det är, ingen slår Astrid :)

Igår var det Armageddon som slog på, den tog måste jag säga. Kämpade mot tårarna där i slutet men kunde visst inte hålla igen så där satt man och grät som vanligt. Att man är så jäkla känslig, men då vet man att man lever!

Jag faila

Ni vet när det nästan har gått en vecka utan sötsaker och allt vad det betyder, när man känner sig stolt och verkligen känner sig på G, tror att man kommer klara det galant?

Det är då det spricker, så fail. Igår blev min chipsbrain helt inställd på chips, och jag är verkligen en chipsmänniska. Jag kan nog klara mig utan godis i månader för det är inget jag tänker på och blir sugen på, utan det är chips. Kan helt enkelt inte hålla händerna i styr från det, inte dagen efter en fylla iallafall, det är då suget kryper sakta men säkert sig fram. Fan, jag misslyckades!

Men å andra sidan, en gång i veckan gör ju inget. En gång misslyckades jag, jag tänker fortsätta och gå rakt på. Imorgon är jag inne på V2 och att en chipspåse under hela veckan stör inte mig, det var bara ett avslut, right? Haha, jag kan inbilla mig det och hoppas på att min chipsbrain håller sig stark nog. Nu kör jag vidare!



(om det där var min chipspåse med grillsmak så hade jag
stängt in mig och bosatt mig i en grotta for the rest of my life)

Chipsbrain's out

What a night

Det är inte ofta jag dricker längre men när jag väl gör det nuförtiden känns det så jävla värt! Igår drog jag och Michaela till Malin och det var super, vänner, alkohol och bra musik. Kan man begära mer? Hemmafest är så min grej, krogen är överskattat, folk man inte känner och musik man inte kan styra själv. Hemmafest är roligare, så jag får tacka alla mina vänner för en jävligt grym kväll jag tror vi alla vill göra om, och grattis i förskott twinsen :)

När jag skulle bege mig till bussen dock så hamnade jag inte vid Konsum där jag trodde, utan jag hamnade vid Joker så jag har alltså virrat mig runt från Skiljebo - Haga och slutligen hittat en busshållsplats där bussen faktiskt går på natten också, det var ett litet mission, drog en vurpa på vägen också så "skärten" (hahaha) är väl blå nu, men till slut hamnade jag hos Joel iallafall, nu är jag hos Michaela och känner mig en aning sugen på cola, chips, pizza osv men det är slut på det. Fan fan fan. Haha!

   


Humörsvängningar

Michaela smittade av sig men nu är det lugnt, det har det varit ett tag. Sen jag stod och sminkade mig i badrummet och skruvade på kranen "MICHAELA! KOM NU!" och där fick vi båda dagens första äkta smile på läpparna, vattnet fungerar! Ny människa igen...

Vi har nyss ätit och jag sitter med en Xider nu, hoppas att systembolaget inte är stängt när vi kommer ner på stan men det ska tydligen stänga 19.00 som vanligt idag(?) och sedan far vi vidare till Malin och Mathilda på lite bravader, men dock blir det ganska lugnt för mig. Har inte alls varit sugen på alkohol för fem ruttna öre idag och då menar jag på hela dagen men något ska nog gå ner, får tänka på att jag inte alls festar så ofta och ibland är det faktiskt roligt, speciellt med gamla vänner :)

 

Dock blev jag lite sur när jag egentligen ville ha svart/vit ögonskugga men blandningen blev visst havsblå, so Hanna-style, whatever! Det får va, ser inte ut som en partymänniska längre iallafall vilket resulterar ofta i jeans och en vanlig stickad tröja, boring. Ha en trevlig fredagskväll!

Vad sa jag?!

  

Jo jag sa att det hade flygit galgar tvärsöver rummen här i stugan och att papperskorgen visst låg helt plötsligt i tio delar på golvet, irritationsproblem kallas det! Nu kanske hon har hittat en metod genom att lägga mattan i snön och stå och slå allt hon har, för mattan tar ju inte illa upp av några smällar, men annat kan lätt gå sönder Michaela lilla...

Holy friday

Vilken jävla morgon!

Vaknade och var dödstrött men dock blev jag pigg jättesnabbt, gick upp och klädde på mig och fixade till mig så jag såg ivf lite mänsklig ut, tittar ut genom fönstret och humöret sjunker ganska snabbt, snö var fan man än tittar är inte roligt att vakna till, speciellt inte om då promenaden till bussen innebär att man får bokstavligt talat pölsa sig fram i snön, rena rama gympapasset! Det var svårt att gå igår när det inte snöade, så nej. Jag sket i't och blev på pissigt humör och kompade hela dagen...

La mig med kläderna och vilade en stund, var dock pigg och pratade i 140 km/h så jag drog med mig Michaela upp från sömnen också och därefter har det flygit galgar hejvilt och papperskorgar i bitar osv, big mistake!



Jag vet inte var den här bilden jag tog för någon
vecka sen, kommer in i det här inlägget. Men
å andra sidan har jag fan inga andra bilder heller!


Sleep tight!


Hemmadag

Tittade ut genom fönstret hos Joel imorse och höll på att kvävas. Usch! Man kan lika gärna gå i ide. Jag trodde även att jag skulle få frukost på sängen men ops, karln vaknade visst 12.40 och tror ni jag var vaken då? Japp! Så jag fick göra mig ett ägg själv, en smoothie och ett glas of water. Så snäll var han. Minus. Mådde dock illa efter för gulan blev inte så hård som jag ville och det hatar jag, ett tag trodde jag nästan jag skulle spy och få vinterkräksjukan, passande men nej. Jag är "återställd" :) tänk, there is a God!

Snart blir det film, dom två senaste gångerna så har det sprutat tårar, inte undra på när det är såna otroliga filmer som bara skär rakt in i hjärtat, så ikväll blir det lite mer avslappnande och "inte sitta på nålar under hela filmen", Honey it is! Med Jessica Alba, min idol hihihi.

PS vilken svengelska va? Skulle jag gjort det här till en videoblogg hade jag nog låtit som Maria Montazami. PS2 snygg bild va?




Ha den äran

Jag fick ett oväntat inlägg i loggen på Facebook av Pontus, min gamla granne från Gryta "grattis på namnsdagen" skrev han, jag minns inte sist jag brydde mig om en namsdag, vem gör det? Men det är väl roligt så jag säger grattis till alla Hannor idag den 5/1 för idag är det vårt namn som pryder Sveriges alla almanackor :)

Jag har nu drygt 700 kalorier att spendera idag och jag har ätit yoghurt (filen var slut) med osötad müsli och en kopp thé utan mjölk, socker eller honung. Så tog jag en morot nyss, hur fan kan det vara så mycket kalorier i precis allt?! Näe, jag måste gå till Ica och handla mig en sallad för kl. 13.00-14.00 blir det gym för oss men nu är det lunch, och jag måste få i mig något iallafall, dricker skapligt mycket vatten också!

Sen ska jag till mamma och till Rönnby för att duscha, eller ska man ge sig på ett långt varmt bad? Det var längesen, kanske äta något och sen ska jag till Joel min Joel och imorgon är jag ledig, älskling för att jag har namnsdag idag förtjänar jag en frukost på sängen imorgon. Puss

Hijo får pryda min blogg idag, han var på besök tidigare gubben! Hur kan du vara så förbaskat kär i Zam när du kan vara det i mig?


Skaburbian Collective




Blandad stil

Jag har funderat på om jag ska köra med GI igen och verkligen gå in för det, det hjälpte ju sist men jag tyckte det var ganska svårt med vad jag skulle äta och inte, att behöva ersätta det man inte får i sig med något annat som var lite för komplicerat för mig, men eftersom jag hittade den där sidan jag även tipsade er om igår så ska jag nog köra mitt egna race, att sluta äta pasta, ris, potatis och bröd snor jag från GI dock men annars ska jag börja räkna kalorier och börja träna imorgon, dock bara en gång i veckan (tills jag skaffar mig ett gymkort) men jag ska lägga till simning en gång i veckan och så får jag fara ut på promenader, klarar jag mig ett tag så ska det här nog gå hem, bort med godis/chips/kakor/läsk och onödigt socker och fett för nu kör jag!

(La ni märke till att jag inte gjorde en enda punkt i den där "meningen"?)



Igår blev det Den gröna milen och ikväll blir det Nyckeln till frihet!
Först bussa till Rönnby och till mamma för ett litet besök och så tänkte
jag hämta lite grejer in need bara, sen promenad till Michaela och filmtime

Lovely day

Ja, tänka sig att jag är taggad till 1000 inför mitt nya liv! Jag tog en sol på lunchen och den satt fint. Jag ska ta en promenad till Skallberget och Angelica när jag slutar 15.00. Jag har hittat en värlsbra sida på Internet som jag ska registrera mig på så fort jag har fått min Internetdosa för det kostar, inte en förmögenhet men lite granna och det gör dom rätt i för jag tror att det är värt att registrera sig ändå, om man verkligen vill gå in för att gå ner i vikt! Du får b.la massa bra recept där det även står hur många kalorier det är per portion, vilket jag är väldigt dålig på. Osv, osv, osv. Man kan ju även ha en gratisregistrering. Ni får läsa mer på www.matdagboken.se



Inte minst med det. Jag har fått iväg ett mail till M2gruppens fastigheter för att Zam tipsade mig och jag trodde inte att jag var medlem men det visade sig att jag var det, tur för mig! Då kanske det går snabbare. Jag drog hursomhelst iväg ett mail till dom, lite om mig själv, en fråga om mitt socialbidrag och om deras kösystem osv. Så jag hoppas verkligen på svar och jag kan ju verkligen (inte för att skryta) skriva, så håll en tumme eller hela handen för mig nu :)

+

"Det här är en bekräftelse på att vi tagit emot din ansökan om jobb på Espresso House. Vi kommer under året ha ett behov av att anställa nya baristor, både på heltid och på deltid. Vi behåller din ansökan under 3 månader och kontaktar dig per telefon om du blir aktuell för en intervju. Vänliga hälsningar, Espresso House rekryteringsansvariga"


Nytt liv

Nu är måndagen jag fasat här, men än så länge går det bra, det har ju trots allt bara gått 3,5 timmar sen jag vaknade. Sitter nu i Växhuset tillbaka efter mitt lilla "lov" och det känns bra ändå. Fick i mig en nyttig frukost som bestod av ett kokt ägg utan några tillbehör, en skål lätt a-fil med osötad müsli och krossade linfrön och en kopp thé med en liten skvätt honung, finemang!

Blev positivt överraskad igår när jag såg att Sjätte sinnet gick på TV så jag och Michaela bänkade upp oss framför den och "firade" på ett ledsamt sett vår sista dag i det gamla livet med choklad vi inte hade smakat, som va så in åt helvete gott, så lite svårt ska det bli och lämna alla sötsaker men nu har jag gett mig fan på't och har jag klarat det förr så... :)



Kryss kryss kryss, frågan är vad man ska ersätta fredagsmyset med? Ett äpple maybe, tråkigt men fan så mycket bättre må jag säga!

Mysbelys




Jag kände mig lite frusen när jag bänkade mig framför TVn
i soffan till Alla vi barn i bullerbyn, Prinsessan och grodan
och Seven pounds som gick på någon TV1000-kanal, tände
iallafall 25 värmeljus i stugan men nu är det fire i brasan!

Nytt år

Innebär nya möjligheter.

Det nya 2011 innebär inget godis, chips, läsk och onödigt socker osv. Det kör jag igång med imorgon, måndag måste det va, känns mest rätt så. Hur ska detta gå? På det lägger jag promenader, gym och simning så det händer något. Jag simmade ju några gånger på slutet av förra året men det var inte så ofta och regelbundet som jag ville, så nu jävlar! Det firar jag och frugan senare, kyckling (som vi ska fortsätta äta men inte till vad som helst såsom pasta och Cafe de la paris-sås som vi ska göra idag).

Igår var det Fångarna på fortet och sedan zappande mellan Mamma Mia och Paradiset, såhär mysigt fick vi det. Sov såklart hemma hos min älskade på nyårsafton för andra året i rad, och jag fick med mig två bitar tacopaj hem igår av hans kära mor. Det gjorde kvällen lite bättre, och jag ska snart ta det till lunch å med tanke på att Michaela orkade en halv bit, stackarn mådde så dåligt igår, + jobb på det!

 

Mitt nyår blev absolut inte som andra år, men betydligt skönare såhär för jag minns det faktiskt! Det var något nytt och det är ju alltid roligt att kunna minnas kvällen istället för att supa bort varje hjärncell, och maten blev höjdpunkten i år, det här räckte för mig. Har förresten alltid tyckt att nyår är överskattat, ungdomar... :) try yourself! Gott nytt 2011

  

RSS 2.0